Fashion

De modeblog van… Esmee

De achttienjarige Esmeé uit Groningen besteedt bijna al haar vrije tijd aan haar blog, Fashion Fever. Haar passie is schrijven, dit combineert ze graag met mode. Ze post daarom al haar outfits en aankopen op haar blog. Haar blog probeert ze zo persoonlijk mogelijk te houden door zoveel mogelijk foto’s zelf te maken.

de modeblog van esmee

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
Een prachtig goudkleurig, mouwloos bloesje. Niet alleen omdat het een super mooi item is, maar ook omdat hij vroeger van mijn oma was. Hij is zo’n 60 jaar oud, enorm exclusief dus. Ook ben ik dol op mijn Cheap Monday jeans, parka met leren mouwen en zwarte shopper.

de modeblog van esmee

Wat is je laatste aankoop?
Een badpak van Mango. Ik heb absoluut een verslaving voor badkleding, de teller staat nu op 23 bikini’s en badpakken!

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie eruit?
Hmm.. zo’n 8 vierkante meter? Het is een walk-in-closet, met aan de ene kant kledingrekken en schoenenplanken, en aan de andere kant een dichte kast. Ooit wil ik aan de ene kant schoenenplanken van het plafond tot aan de grond, maar dat zal nog wel een paar maanden duren!

de modeblog van esmee

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Allereerst: ik ben heel tevreden met alles wat ik heb. Maar een wishlist heb ik zeker! Bovenaan staat mijn favoriete ZARA shopper in het beige en een paar zwarte stiletto’s, ook van ZARA. Daarnaast spaar ik voor een Balenciaga Giant City in het zwart met roségoud.

Welke kleur(en) draag je het liefst?
Eigenlijk hangt er van alles in mijn kast. All black draag ik niet snel, daarentegen ben ik in de zomer wel groot fan van all white!

de modeblog van esmee

Waar shop je het meest? En waarom daar?
Ik ben dol op ZARA. Daarnaast shop ik ook graag bij Mango, H&M, Monki, River Island, New Look en Primark. Online koop ik het liefst bij ASOS, Nelly en Topshop. Dit alles wissel ik af met vintage stukken en af en toe een keer een designer aankoopje.

Volg je modetrends?
Eerlijk? Ik ben gek op trends. Niet om ze allemaal klakkeloos over te nemen, maar om er een beetje mee te spelen en te kijken wat het best bij mij past. Ik vind het leuk om in de stad en op het web te speuren naar trends, en die vervolgens de verwerken in outfits die heel erg ‘Esmeé’ zijn.

de modeblog van esmee

Wie is je favoriete designer?
Ik ben dol op Yves Saint Laurent. Ik heb op dit moment 2 items van dit modehuis, en er zullen zeker nog velen volgen. Daarnaast ben ik gek op Chanel, wie niet? Van Miu Miu vind ik de accessoires heel leuk, van Balenciaga de tassen. Oh, en doe mij maar een kast vol Balmain en Missoni!

de modeblog van esmee

Heb je een mode-icoon?
Ik heb geen bepaalde celebrity die ik zie als mijn stijlicoon, al vind ik OIivia Palermo, Sylvie van der Vaart en Nikkie Plessen erg leuk.

de modeblog van esmee

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
Ik heb daar niet echt richtlijnen voor, bij sommige meiden (of jongens) heb je gewoon ineens dat ‘wauw’-gevoel. De types waar je voor om kijkt op straat, zeg maar.

Waar haal jij inspiratie voor outfits vandaan?
Mijn inspiratie vind ik vooral op straat, op festivals en tijdens het uitgaan. Ook Tumblr en blogs zijn een grote inspiratiebron.

de modeblog van esmee

Wat vind jij van de stijl van Esmeé?

Door: Jitske