Fashion

Report: Nike & Girlscene Bootcamp

Vorige maand riepen we jullie op om aan onze sportieve missie deel te nemen. Samen met de Nike applicatie voor Android en iPhone liepen we in onze mooiste hardloop-outfitjes door Nederland, maar ook op vakantie in Italië en Frankrijk. Met de hashtag #runinstyle deelden we het bewijs. Afgelopen zaterdag nodigden we de meest enthousiaste meiden uit voor een bootcamp in het Vondelpark. Met 32 graden inderdaad.

Nike Bootcamp
Voor alle meiden stond een tasje met Nike kleding en schoenen (LunarGlide+ 4) klaar!

Toen we de actie opzetten en de datum voor de bootcamp kozen, hoopten we dat het niet zou gaan regenen. Een zonnetje zou wel fijn zijn. Wat we kregen was misschien zelfs wel weer iets teveel van het goede, het was de warmste en zonnigste dag van deze zomer.

Nike Bootcamp
In onze hardloopoutfitjes werden we voorbereid op de bootcamp.

Zonder nog maar iets uitgevoerd te hebben, kwamen we om 11.00u aan in het Vondelparkpaviljoen waar de winnende lezeressen een uurtje later zouden arriveren. In een zwart shirt en broekje van Nike, en de mooie nieuwe LunarGlides+ 4 begonnen we rond een uurtje of half één met de bootcamp. We begonnen met rustig inlopen, om vervolgens op muurtjes te springen, te sprinten, ons op te drukken aan klimrekken en andere sportieve activiteiten waar de rest van het Vondelpark het veel te warm voor had.

Nike Bootcamp
Ready to go?

Nike Bootcamp
Yes we are!

Nike Bootcamp

Jup, we kregen blikken, zo van "zijn jullie GEK ofzo?", maar als je je eenmaal overgeeft aan de hitte, er gewoon van geniet en genoeg water drinkt (!!! belangrijk !!!) is er niets aan de hand. Een uurtje later kwamen we terug bij het Vondelparkpaviljoen, afgepeigerd, maar wel voldaan. Na een cooling down vonden we nog een paar meiden gek genoeg voor nog een rondje Vondelpark, maar daarna was toch ook de energie bij de laatste meiden verdwenen. Hoewel de bootcamp in eerste instantie wel mee leek te vallen heeft de hele Girlscene-redactie nog dagenlang als een stelletje malloten over de redactie gestrompeld. SPIERPIJN! Maar het was waard..

Nike Bootcamp

Nike Bootcamp

Nike Bootcamp
Het was niet alleen rustig rondjes rennen.. alle spiergroepen werden getraind.

En dat vonden de Girlscene-lezeressen ook. We vroegen onze lezeressen een kort stukje te schrijven over de bootcamp, lees mee..

Francien: "Na veel hardlooprondjes en tweets met #runinstyle, was het op zaterdag 18 augustus eindelijk zover: de bootcamp in het Vondelpark, georganiseerd door Girlscene en Nike. En ik mocht er ook bij zijn! Superleuk en ik had er veel zin in. Bij aankomst kregen we een Nike-tas met de nodige attributen om een bootcamp te doen. De bootcamp zelf, die ik achteraf het best zou kunnen beschrijven met ‘intensief’ gezien de spierpijn die ik de afgelopen dagen gevoeld heb, was eigenlijk best te doen. De oefeningen varieerden redelijk veel van elkaar, want met de ene oefening trainde je je beenspieren bijvoorbeeld en met de andere oefening juist je armspieren. Een stukje hardlopen kon natuurlijk ook niet ontbreken, dus dat hebben we gedaan tussen de oefeningen door. Uiteindelijk was dat een rondje van 3,25km. De hoge temperatuur was alleen iets minder. Die was namelijk boven de 30 graden: niet ideaal dus… Na de bootcamp was het tijd voor (meer) water en gezonde snacks, en uiteindelijk ook weer om naar huis te gaan. Ik wil Girlscene en Nike nogmaals ontzettend bedanken voor dit leuke event en de mooie goodies!"

Nike Bootcamp

Marieke: "Van tevoren hield ik m’n hart vast. In 35 graden – terwijl het Vondelpark vol ligt met mensen – bootcamp-oefeningen doen die er alles behalve charmant uitzien. Maar uiteindelijk was het geweldig. Behalve heel veel zweet, drie dagen spierpijn en een moe en voldaan gevoel, heeft het me ook nog prachtige nieuwe sportkleding opgeleverd. Alle vrouwen die we onderweg tegenkwamen, keken ons aan met zo’n typische ‘jullie zijn echt niet wijs, weet je wel hoe warm het is?’-blik (daar zijn vrouwen heel goed in), maar de mannen moedigden ons hartelijk aan. En ik? Ik kon alleen maar denken aan hoe fijn mijn nieuwe LunarGlides liepen en hoe gezellig het was om met zoveel meiden tegelijk afgebeuld te worden. Wanneer gaan we weer?"

Nike Bootcamp

Sita: "Na een warme treinreis van bijna twee uur was het dan zover. Amsterdam door richting het vondelpark voor de ‘runinstyle’ bootcamp van Nike en Girlscene. Een goed gevulde tas van Nike stond al te wachten en na het omkleden konden we beginnen met een rondje vondelpark in onze nieuwe outfit en op de LunarGlides! Maar een bootcamp is een bootcamp, dus werd ons rondje vondelpark al snel onderbroken voor de nodige oefeningen. Buik- been- en armspieren moesten eraan geloven en ook de sprintjes werden niet overgeslagen. Maar wat was het warm, ik was dan ook opgelucht toen het beginpunt in zicht kwam! Het opstaan de volgende dag ging wat moeilijker dan normaal, wat had ik een spierpijn, maar dat kan alleen maar een goed teken zijn toch!? 😉 De LunarGlides hebben inmiddels ook kennis gemaakt met mijn eigen vertrouwde rondje en wat lopen ze heerlijk! Girlscene en Nike bedankt voor een zware maar hele leuke middag! Liefs Sita"

Nike Bootcamp

Clara: "Zaterdag was het zover: ik mocht meedoen aan een bootcamp verzorgd door Nike en Girlscene, superleuk! De zon scheen erg fel, maar toch had ik er erg veel zin in. In het Vondelparkpaviljoen werd iedereen ontvangen en kreeg een tas met kleren van Nike. Toen iedereen zich verkleed had, begonnen we. Het hardlopen werd afgewisseld met krachttraining en sprintoefeningen, dat maakte het een stuk minder saai dan een eentonig rondje. Toen we weer aankwamen waar we gestart waren, was er een cooling down en kregen we iets te drinken en een gezonde snack. Ik vond het heel leuk om de redactie van Girlscene in het echt te ontmoeten en met andere meiden sportief bezig te zijn!"

Nike Bootcamp
Cooling Down..

Nike Bootcamp
We did it!

Bedankt Nike & alle leuke lezeressen die er zaterdag bij waren! We hebben een super leuke middag gehad!

Door de redactie