Fashion

Girlscene op bezoek bij TOV Essentials

Gistermiddag had Girlscene’s Annemerel wel een hele leuke middag. Ze bezocht de bloggersmeeting georganiseerd door accessoires merk TOV Essentials. Misschien ken je TOV wel van bijvoorbeeld de muntenketting die Sylvie v/d Vaart en menig BN’er gedragen heeft, maar TOV heeft een veel grotere collectie. Zo maken ze ook de mooiste tassen. En daarvoor was Annemerel gistermiddag naar Amsterdam Noord afgereisd. Ze vertelt…

TOV Essentials

Woensdagmiddag 15.00u, ik heb nog precies een kwartier om al mijn werkzaamheden voor Girlscene te verrichten, want volgens 9292OV.nl moet ik al om kwart over drie weg, wil ik om vier uur in Amsterdam Noord bij de Showroom van TOV Essentials zijn. Rennen, vliegen, springen. Met wat hulp van stagiaires Jitske en Emma komen we een heel eind. Vijf minuten later dan gepland verlaat ik het pand. Dan maar rennen naar de tram.

De reis naar Amsterdam Noord vanaf centrum Amsterdam is voor een rasechte-NIET-Amsterdammer een hele belevenis. Evenementen in Noord sla ik onbewust eigenlijk altijd over. Er ging dan ook een wereld voor me open toen we met de bus door de IJtunnel reden en ik vervolgens in een compleet ander landschap uitstapte. Goed genoeg over mijn reis naar de TOV Essentails Showroom, laten we het over TOV hebben.

TOV Essentials

TOV Essentials is een Nederlands luxemerk dat ontworpen wordt door Sahrissa Lingg. Het merk staat voor hoogstaande kwaliteit. Er wordt alleen gewerkt met de beste leersoorten en alles wordt handmatig in elkaar gezet in het TOV Atelier in Florence. Sahrissa vindt het belangrijk dat de items die ze maakt "iconisch" zijn. Je koopt een luxeproduct, dat moet langer meegaan dan een seizoen. Na vijf jaar moet je nog steeds die tas uit je kast kunnen pakken en denken "wat een mooie tas".

TOV Essentials

Gistermiddag mocht een groot gedeelte van al die mooie tassen gesloopt worden door ons. We mochten allemaal een tas kiezen en vervolgens deze helemaal naar onze smaak customizen. Nou dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je een prachtige leren tas in handen van zo’n driehonderd euro winkelwaarde, moet je je eigen creativiteit er op los gaan laten. Dat doe je normaal misschien met een oud gevalletje van Primark of H&M, maar zo’n dure tas… Het zou normaal gesproken niet in mijn hoofd opkomen!

TOV Essentials

TOV Essentials

Dus speelde ik op safe. Door de schouderband, die gemaakt is van een ketting, reeg ik een lerenveter a la Chanel (dat klusje duurde langer dan je misschien zou verwachten… wat een gepriegel!) en aan de tas hing ik verder een paar sleutelhangers. De tas leeft dus nog! Fieeeeuw!

TOV Essentials

TOV Essentials

Mooiste van de middag was natuurlijk dat we het pand verlieten met de nieuwe tas aan onze arm. Mijn eigen TOV Essentials tas. Wohoooo! Ok, ok… Ik geef toe, het leven van een Girlscene Redactrice is soms (vaak) best wel heel erg cool.

Door Annemerel