Fashion

Annemerel’s Paris Hotspots

Eerder konden jullie lezen dat ik tijdens Paris Fashion Week een bezoekje bracht aan het prachtige Parijs. Dit was niet mijn eerste bezoekje aan de Franse hoofdstad, de afgelopen twee jaar reisde ik vier keer af naar de lichtstad. I LOVE PARIS! Ga jij binnenkort naar Parijs, of ben je van plan om snel een reisje te boeken? Ik deel graag mijn favoriete plekjes met jullie.
Hotel: Mama Shelter

paris hotspots

paris hotspots

Mijn favoriete (betaalbare) hotel is Mama Shelter. Als je op tijd boekt heb je een kamer voor nog geen €90 in het hotel. Geen geld voor een kamer in Parijs. Het hotel is ingericht door Phillip Starck en het is net een museum. Oh, en er hangen Apple TV’s aan de muur. Op die TV’s kun je niet alleen TV kijken, maar ook internetten EN films kijken (zo keek ik er de Sex and the City films en daarvoor hoef je dus niet te betalen!).

Enige nadeel van dit hotel is dat Mama Shelter vrij ver uit het centrum ligt. Met de metro moet je meerdere keren overstappen en de bus doet er ongeveer 25 minuten over. Je kunt wel fietsen huren tegenover het hotel, dus op die manier kun je ook richting het centrum.

Boeken winkels: Bookmarc & Colette

paris hotspots

Op de Rue Saint-Honoré vind je Colette. Deze winkel verkoopt niet alleen (dure) kleding, maar heeft ook een prachtige boekenafdeling. Boeken die je zeg maar niet in de doorsnee boekenwinkel vindt. Ik kan daar heel erg lang snuffelen. Uiteindelijk loop ik vaak alleen met een tijdschrift naar buiten, want de boeken zijn toch best wel aan de prijzige kant (en vaak veel te zwaar om in mijn koffer mee naar huis te nemen).

Een andere winkel waar je hele gave boeken vindt is Bookmarc, deze winkel is pas net geopend en is van Marc Jacobs. Je vindt er niet alleen bijzondere boeken (allemaal geselecteerd door Marc Jacobs himself) je koopt er ook de leukste notebooks en pennen. Ik kocht er bijvoorbeeld een schattig schrijfboekje met een print van de skyline van Parijs. Je vindt deze winkel op de Place du Marché Saint-Honoré. Dat is een pleintje aan een zijstraat van de Rue Saint-Honoré die je ingaat als je Colette uitloopt.

Warenhuizen: Le Bon Marché, Lafayette & Le Printemps

hotspots parijs

Op de Boulevard Haussmann vind je de grote warenhuizen Le Printemps & Lafayette. In deze warenhuizen vind je onder andere shops van Chanel, Dior, Louis Vuitton en alle andere grote designers. Echt budgetshoppen kun je er helaas niet. Ook zijn deze winkels afgeladen met Aziaten (die wel geld hebben om vijf Chaneltassen tegelijk te kopen, hoe doen ze dat?).

Mijn favoriete warenhuis is Le Bon Marché. Dit warenhuis ligt niet aan de Boulevard Haussmann maar ligt in de wijk Saint-Germain des-Prés. Deze wijk is een stuk minder toeristisch dan het gebied rond de Boulevard Haussmann. Hier vind je dus ook de echte Parisiennes (die willen meestal nog niet dood gevonden worden in de andere warenhuizen, door de hoeveelheid toeristen). Ook dit warenhuis heeft vooral duurdere merken, maar hier loop je een stuk rustiger (zoals je misschien op de foto ook wel kunt zien). Het is gewoonweg een beleving om door Le Bon Marché te wandelen. Dit jaar bestaat het warenhuis al 160 jaar trouwens!

Ontbijten: Plaza Athenée

hotspots parijs

paris hotspots

Okee, dit is een spaarproject. Maar als je net als ik groot fan bent van ontbijten en Sex and the City, dan heb je die vijftig euro er misschien wel voor over. Ontbijten in het Plaza Athenée – het hotel waar Carrie in de laatste afleveringen van Sex and the City verblijft – is een beleving. Oh en bijkomend voordeel, je krijgt zo ontzettend veell dat je niet hoeft te lunchen. Kijk als je het zo bekijkt, kost het nog maar 25 euro per maaltijd ;-).

Lunch & Diner: La Coupole

paris hotspots

Op de Rue Montparnasse bij metrostation Vavin bevindt zich La Coupole. Een extreem grote "vreetschuur" met fantastisch lekker eten. In de jaren ’20 van de vorige eeuw was dit al een hotspot voor kunstenaars en nog steeds is het er altijd stampvol. Waarschijnlijk moet je een half uur op je tafel wachten, maar echt, doe dat, want dit wil je niet missen. De Steak Tartaar is een aanrader, evenals de Blini’s met zalm.

Musea: Louvre & Centre Pompidou

hotspots parijs

parijs hotspots

Wie kent het Louvre niet?! Als je er nog nooit geweest bent moet je eigenlijk wel even naar binnen als je in Parijs bent. Het museum is EXTREEM groot. Je kunt je er als kunstliefhebber gerust drie dagen vermaken zonder hetzelfde gezien te hebben. Ikzelf loop vaak alleen even langs de Mona Lisa (eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, alleen bijzonder klein in vergelijking met alle andere schilderijen die er hangen) en de bekende kunstenaars. Als student en scholier krijg je hier korting of kun je zelfs gratis naar binnen.

Dat geldt niet alleen voor het laatste, ook voor het Centre Pompidou. Een museum voor moderne kunst. Als je van moderne kunst houdt mag je dit museum echt niet missen. Ook hier geldt, hier kun je je gerust een paar dagen vermaken.

Spots: Eiffel tower by night & Versailles

hotspots paris

paris hotspots

In de categorie: moet je gezien hebben.. De Eiffeltoren by night met stip op nummer 1! Wat is dat een magisch gezicht, die toren zo verlicht. Een keer per uur is er een lichtshow, deze begint na zonsondergang en duurt zo’n vijf minuten. Vervolgens wordt de "show" ieder hele uur herhaald.

De zondag is een ideale dag om naar Versailles te gaan. In Parijs zijn namelijk de meeste winkels op zondag gesloten, er zijn alleen een paar winkels op de Champs-Elysées geopend. Versailles ligt iets buiten de stad, maar met de RER (een kruising tussen een trein en een metro) zit je er zo. Je kunt er hetzelfde kaartje als je metrokaartje voor gebruiken. Versailles is het buitenverblijf van Marie Antoinette en haar man Koning Lodewijk de XVIe, de laatste koning van Frankrijk. De tuin is immens groot en zo mooi, het paleis heb ik zelf nooit van binnen gezien, maar schijnt ook de moeite waard te zijn.

Theeleuten: Ladurée

paris hotspots

paris hotspots

Bij Ladurée ga je niet alleen langs om heerlijke macarons te halen, je kunt er ook heel erg lekker thee drinken. Ik moet als ik in Parijs ben altijd even langs het filiaal op de Rue Bonaparte (in Saint Germain des-Prés). De tearoom is daar nog helemaal in oude staat en het is er een stuk minder toeristisch dan op de Champs-Elysées of in warenhuis Lafayette (waar ook filialen van Ladurée zitten).

Ik ga altijd voor de "Thé Josephine" (vernoemd naar de vrouw van Napoleon Bonaparte) en het taartje "Saint-Honoré Rose Framboise". Alleen bij de gedachte hieraan loopt het water me letterlijk in de mond.

Zo, dat waren ze.. mijn tips. Ik weet dat ik de vraag ga krijgen, ‘Maar Annemerel, waar kun je dan goedkoop shoppen?’. Mijn antwoord op die vraag?! ‘Ik weet het niet, vertel het mij!’ Ik kom namelijk altijd weer bij de dure designers (waar ik geen geld voor heb) of bij de ZARA (die je natuurlijk ook gewoon in Nederland hebt) uit. Ik weet dat in de wijk Le Marais wel leuke kleinere en goedkopere winkeltjes moeten zitten, maar ik ben daar zelf nog nooit geslaagd.. Dus als jullie tips hebben, dan zijn die meer dan welkom!

Beeld: Annemerel privé

Door Annemerel