Fashion

Shoppen tegen armoede

Wat is er nu leuker dan shoppen? Shoppen tegen armoede! Als je een dagje gaat shoppen ga je natuurlijk naar je favoriete winkels, maar het is ook heel leuk om nieuwe pareltjes te ontdekken, vooral in een stad waar je niet vaak komt. Elke stad heeft wel een plattegrond, maar een plattegrond met leuke en eerlijke winkels is niet makkelijk te vinden. Daar is nu een antwoord op!

shop tegen armoede

In al meer dan twintig steden in Nederland heeft Eerlijk Winkelen een eerlijke shoppingroute gemaakt met de meest leuke, hippe en natuurlijk sustainable winkels. De leukste vintage winkeltjes en de meest gezellige eetcafés zijn van de partij. Veel steden hebben een groot assortiment aan leuke winkels die fairtrade, biologisch, tweedehands en vintage zijn, maar op deze routes hebben ze de aller-aller-leukste voor je uitgezocht. Er is rekening gehouden met alle tassen vol nieuwe aanwinsten die je meesleept, want de route is makkelijk te lopen. Ook hoef je niet de knullige toerist uit te hangen, want naast een kaart, is de route ook te vinden op het internet en dus ook op je smartphone.

shop tegen armoede

Woensdag 17 oktober was het Wereld Armoededag. Ter ere daarvan vond de feestelijke opening van de eerste offline eerlijke winkelroute plaats, die met levensgrote pijlen van clean graffiti door hartje Utrecht gaat. De onthulling werd gehouden bij Nukuhiva, de kledingwinkel van wereldreizigster Floortje Dessing. Wisten jullie al dat ze naast het reizen ook twee eerlijke winkels heeft? Hoe stoer is dat!

Op deze dag zag je dan ook alles voorbijkomen, van glamour dames tot twitterende chocoladerepen, het was er allemaal. Wij, van Mystyle, namen een kijkje en dat kan jij ook gaan doen!

shop tegen armoede
Een mooie quote op het pand van Nukuhiva!

shop tegen armoede

shop tegen armoede

shop tegen armoede
Nukuhiva was mooi aangekleed met roze details. Er waren ook heerlijke hapjes en drankjes en we kregen een goedgevulde goodiebag vol met eerlijke goodies, zoals Tony Chocolonely chocolade, een fair shirt van DEPT en het boek van Floortje Dessing.

shop tegen armoede

In de offline route in Utrecht heeft een groot deel van de winkels een eerlijke ‘deurmat’ voor de deur  met de tekst “Hier is het lekker (h)eerlijk winkelen!”. De deurmat is gemaakt van clean graffiti, dit is graffiti die gemaakt is van krijt die na een tijdje weer wegvaagt. Bij de opening van de route kon je zien hoe de deurmat voor de deur van Nukuhiva werd gesprayed. In alle andere steden kun je de winkels makkelijk vinden op de kaart.

shop tegen armoede
Twitterende chocoladereep!

Geef eens eerlijk toe: ben jij een beetje competitief als het op shoppen aankomt? "Ik zag die schoenen eerst!" Dan is de route met de mobiele game van UrTurn iets voor jou. Hier kun je bij een hoop winkels een leuke missie uitvoeren en die uploaden naar de website. Hiermee scoor je punten en maak je kans op leuke goodies.

shoppen tegen armoede

Op de website van Eerlijk Winkelen staan alle routes. De routes gaan van grotere tot kleinere steden en van Groningen tot Limburg. Zit jouw stad er tussen? Ik vond het erg leuk en moedig je aan om eens lekker de stad in te duiken met een vriendin aan je arm en een shoppingroute in je hand!

Ga jij ook deze Eerlijk Winkelen route volgen?

Door: Renée van MyStyle