Fashion

Zelf een knuffel maken

Desley: “elke zondag ga ik wat leuks doen met vriendinnen, soms gaan we knutselen. Zo ook afgelopen zondag, toen we allemaal een knuffel hebben gemaakt. Ik vind dat -ie heel leuk is geworden!”

Wil je ook weten hoe je zo’n knuffel maakt? Lees dan gauw verder. Superleuk om aan je kleine zusje of broertje óf als kraamcadeautje te geven!

Wat heb je nodig?

– (bad)stof
– vulling (uit een oude knuffel of een kussen)
– oogjes
– een lintje om een strikje te maken
– een truitje
– naald en draad

Hoe maak je het:

Eerst maak je een schets of ontwerp van wat je wilt maken. Dan maak je het ‘in het groot’ op je stof, bijvoorbeeld met potlood. Als je het uit gaat knippen, knip dan 1 cm langs de lijn, zodat je altijd genoeg stof hebt.

Als je alle lichaamsdelen hebt uitgeknipt (bv. benen, armen, hoofd, staart enzovoorts), draai je de stukjes stof binnenstebuiten (dus met de mooie kant aan de buitenkant) en stik je de stukken aan elkaar vast. Let op: maak het niet helemaal dicht, er moet ergens een grote opening zijn (voor de vulling).

Als alles aan elkaar zit (met één grote opening dus), draai je het geheel weer binnenstebuiten zodat de mooie kant aan de buitenkant zit. Nu zie je de lelijke naadjes niet meer.

Als je dat bij alles hebt gedaan, haal je de vulling uit een oud knuffeldier of een kussen. Je kunt ook vulling kopen bij de hobbywinkel. Je vult je knuffel op – hoe meer vulling, hoe steviger je knuffel wordt. Nu naai je de opening dicht, heel secuur natuurlijk, zodat er geen lelijke stiksels aan de buitenkant zitten.

Op het laatst, als alles vastzit, kan je hem versieren. Je naait er bijvoorbeeld oogjes op met secondelijm, of een lief strikje. Ik heb ‘m ook nog een schattig truitje aan gedaan!

met dank aan Desley

Vind je het nog steeds lastig? Bekijk dan eens de filmpjes op deze pagina, ze staan in volgorde naast elkaar. Succes!