Fashion

Hotfix

Van Girlscene member Danielle kreeg ik een DIY-tip over Hotfix. Danielle’s moeder heeft namelijk een hobbywinkel, en zij verkoopt alles wat je nodig hebt om te Hotfix’en.

Wat is Hotfix? 
Met een speciale Hotfix applicator kun je (gekleurde) steentjes aanbrengen. Met Hotfix kan je vanalles opleuken, zoals schoenen, kleding, petten, mobieltjes, brillen, handtassen, kaarten en hondenriemen. Het kan ook nog in de wasmachine en in de vaatwasser!

Wat heb je nodig?
- Een Hotfix applicator. Bij de ene hobbywinkel kosten ze € 22,50, maar bij sommige wel meer dan bij € 35,-. Even goed zoeken dus!
– Steentjes. Deze kun je vaak in grote en kleine zakjes kopen en natuurlijk in héél veel soorten!

Hoe doe je het?

Zoek een Hotfix patroon, zoals deze:

Je kunt ook een gewoon plaatje pakken, maar je moet er dan wel puntjes in maken, zodat je weet waar je later de steentjes op moet plakken. Googlen op ‘Hotfix patronen’ werkt ook goed!

Print het patroonplaatje vervolgens uit en prik met een prikpen alle puntjes uit, zodat er allemaal gaatjes in het blaadje komen. Stel dat je een T-shirt maakt, leg er dan eerst een plankje tussen je t-shirt, zodat je alleen de voorkant doet, en het niet doordrukt op de achterkant.

Leg dan het patroon met de gaatjes op je T-shirt (of waar je het dan ook op wilt doen) en stip met een zwarte, blauwe of rode permanentstift in alle stipjes van het figuur. Alles instippen en daarna het patroonplaatje weghalen. Dan zie je allemaal stipjes staan op de stof. Op die stipjes komen de steentjes!

Laat nu de applicator warm worden (duurt ongeveer 2 minuten) en zoek alvast de steentjes uit die je wilt gebruiken. Als de applicator warm is ga je op elk stipje een steentje plakken. Omdat er onder dat steentje een lijm laagje zit en je de hete applicator erop legt, smelt die lijm. Houd de applicator ongeveer 10 seconde op het steentje. KIJK UIT: de applicator is heet dus NOOIT met je vingers eraan zitten! Als alle steentjes erop zitten ben je klaar!

Danielle’s eigen DIY creaties met Hotfix: