Fashion

DIY: schattige strikken

Girlscene member Renate maakt zelf superschattige spulletjes op de naaimachine. Bijvoorbeeld deze strikjes die je op kleding of tassen kunt spelden. Ze legt je uit hoe het moet!

Wat heb je nodig?

Een stuk stof
Naaibenodigdheden, zoals naald en draad

Hoe doe je het?

Kies eerst een leuk stukje stof uit en knip daarvan een strook van ongeveer 10 bij 20 centimeter. Daarna vouw je de stof verticaal dubbel met de mooie kant naar binnen.

Hier begint het naaien, je naait de lange kant vast. Maak zoompjes van een halve centimeter. Keer de stof om en vouw de stof zó dat de naad in het midden zit. Vouw een uiteinde van de stof 1 centimeter naar binnen en naai het stukje vast. Doe hetzelfde nu met de andere kant. Nu is je stofje helemaal dicht genaaid!

Knip vervolgens een stukje van 5 bij 7 centimeter uit je stuk stof. Aan de lange kantjes vouw je 1 centimeter naar binnen. Vouw de stof weer met de mooie kant naar binnen en naai het korte stukje vast. Weer met een zoompje van een halve centimeter. Keer het stofje weer om, plooi het grote stuk stof op en schuif het kleine stukje erover heen.

Nu kan het afwerken beginnen! Versier je strikje met knoopjes, lintjes, pailletten, vilt of kralen.