Fashion

DIY: schakelketting

Wordt het een lange ketting of toch een korte ketting? De schakelketting is de juiste oplossing voor deze keuze… De ketting bestaat namelijk uit verschillende lagen, die je zelf qua lengte kunt bepalen. Van heel kort naar heel lang of van kort naar middellang. Wij hebben een leuke DIY gevonden van een schakelketting.

Benodigdheden:

– Stevig lint of touw.
– Naald en draad. Kies bij voorkeur de draad in de kleur van het lint/touw.

– Schaar en een nijptang.

– Verschillende schakelkettingen. Als je geluk hebt, heb je misschien nog een kapotte ketting/armband waarvan je de ketting kunt gebruiken. Heb je die niet? Dan kun je ook bij een fourniturenzaakje of een hobbywinkel terecht.

Het gaat als volgt:

1)      Leg de kettingen op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je ze zo neerlegt dat er een patroon in zit, bijvoorbeeld van kort naar lang. Met de nijptang kun je de kettingen in vorm knippen, zodat je de juiste verhouding tussen de rijen krijgt.

2)      Knip twee lange stevige linten.
3)      Begin met de kortste ketting aan de rechterkant. Met behulp van de naald en draad, kun je het uiteinde van de ketting op het stevige lint/touw bevestigen. Doe dit ergens in het midden van het stevige lint.

4)      Bevestig nu ook de andere kettingen aan het stevige lint/touw. Probeer er wel voor te zorgen dat alle kettingen dichtbij elkaar worden bevestigd.

5)      Herhaal stap 2 en 3 ook voor de linkerkant. Let er wel op, dat je de uiteinden van de linkerkant op precies dezelfde kant van het stevige lint bevestigt als op de rechterkant.

6)      De ketting heeft nu aan beiden kanten een uitstekend lintje. Maak een lus naar achteren en breng het uiteinde via de buitenkant, onderlangs naar voren.

7)      Trek het uiteinde vervolgens weer naar voren om het door de lus te steken en er een knoop van te maken.

8)      Herhaal stap 5 en 6 ook aan de rechterkant.

9)      Vervolgens bevestig je de beiden linten in de nek met een strik.

10)  Et voila! Hieronder zie je het eindresultaat van een paar kettingen en van veel kettingen bij elkaar.

door Danique