Fashion

DIY: leather chain necklace

Vind je het leuk om zelf kettingen te maken? Dan moet je zeker weten ook eens dit uitproberen: van leer een ketting maken!

De benodigdheden:

  • een leren stuk van bijvoorbeeld je jas of broek, of een losse lap gekocht
  • schaar
  • een mes
  • sjabloon (uitgeprint op hard papier)
  • naald en draad (in dezelfde kleur als het leer)

Stap 1: Als je het sjabloon op hard papier hebt uitgeprint, knip het dan uit (of snijd het uit).Zodat het eruit komt te zien zoals op het plaatje.

Stap 2: Leg het sjabloon op de binnenkant van het leer neer en teken met een pen het sjabloon erop.

Stap 3: Knip het uit en zorg dat je er niet doorheen knipt waardoor je alleen maar slierten krijgt. Wanneer je de rondjes binnenin wilt uitknippen, kun je dat het best als volgt doen: vouw het dubbel en knip een klein gaatje met je schaar en ga vanaf daar verder.

 

Stap 4: Knip er ongeveer 30. Je kan er ook minder knippen of juist nog meer! Ligt er maar net aan hoelang de ketting wilt hebben. Bij ons voorbeeld zijn er 36 stuks gebruikt.

Stap 5: Vouw een stuk in de helft, zodat de gladde kant aan de buitenkant valt. Duw dan een ander stuk erdoorheen zoals op de foto:

Stap 6: Doe dit vervolgens met elk stukje.

Stap 7: houd het stukje voor je nek en blijf doorgaan tot het je gewenste lengte is.

Stap 8: Bij het sluiten van de ketting kun je bijvoorbeeld een knoopje gebruiken. Bij dit voorbeeld is de eerste met de laatste verbonden en die vastgezet met naald en draad.

En dan krijg je dit resultaat:

Enjoy!

Door Shelley

Bron: cucumbersome.com