Fashion

DIY filmpje: message in a bottle

Laurence is gek op Do It Yourself en maakt voor Girlscene handige filmpjes waarin ze uitlegt hoe je zelf leuke dingen kan maken. Deze keer: een message in a bottle!

"Ik ben Laurence, 20 jaar en verslaafd aan knutselen, tekenen en alles daaromtrent. Ik studeer momenteel voor kleuterjuf en deze vaardigheden zijn in de job mooi meegenomen. Ik werk met goedkope spullen die je in de meest bizarre winkels kunt vinden. Vooral de Wibra, Action en Ava behoren tot mijn favorieten. Mijn motto is: Het hoeft niet duur te zijn om mooi te zijn. Als je vragen hebt mag je deze gerust stellen, ik zal er met plezier op antwoorden. Je kan mij dan contacteren via laurencesabbe@gmail.com. Op Girlscene zullen regelmatig mijn DIY filmpjes komen!"

Benodigdheden:

– Klein flesje (de mijne heb ik gekocht bij de Action, je zal zien dat er parels in deze flesjes zitten. De pareltjes kan je gebruiken voor andere knutselwerkjes. Je kunt flesjes ook vinden bij andere hobbywinkels)
– 2 kleine schaaltjes
– Een klein scheutje koffie (lauw of koud, niet heet!)
– Papier
– Sterke lijm
– Penseel
– Verf (wit of andere kleur naar keuze)
– Zout of zand
– Stoepkrijt (kleur naar keuze)
– Breekmes, schaar of ander voorwerp naar keuze
– Parels en andere leuke versieringen
– Balpen of stiftje
– Ketting

-

Dit flesje kan gebruikt worden als bedeltje, maar je kan het ook gewoon als decoratief hebbedingetje gebruiken. Ikzelf maakte er een voetarmbandje mee.

Wanneer je er een ketting mee wilt maken, zorg er dan voor dat je ketting lang genoeg is. Je meet eerst de grootte van je nek en daarna knip je de juiste hoeveelheid schakels af. Hetzelfde geldt voor je pols (armband) en je voet (voetarmband)

Tip: zorg ervoor dat je het papiertje nadat je het in de koffie hebt gelegd, goed kan drogen. Als je er te vroeg gaat op schrijven, dan kan de tekst uitlopen.