Fashion

DIY: Miu Miu schoenen

Je kent ze misschien wel: de Miu Miu hakken bedrukt met zwaluwen. Een torenhoge hak, een schattig bandje over de wreef en een hoge plateauzool. Echt geweldig, alleen het prijskaartje van € 430 maakt niet iedereen blij. Maar als je creatief aangelegd bent kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan door een soortgelijke Miu Miu schoen te maken.

Ben je benieuwd hoe je dit moet doen? Kijk dan hieronder voor de DIY…

Benodigdheden:

– oude schoenen met een hak
– zwarte en witte verf(spray), o.a. verkrijgbaar bij hobbywinkels en de Hema
– papier (a4)
– stanleymes
– witte stift
– zwart, soepel stof (satijn)
– kwast
– naaispullen als naald en garen

Stap 1: Pak de schoenen die je wil gebruiken en de zwarte verf(spray). Spray of verf de schoenen goed zwart van de buitenkant. Let erop dat je de binnenkant van de schoen met iets bedekt (papier), zodat deze niet wordt meegeverfd. Heb je de eerste laag aangebracht, laat het dan een dag drogen om de dag erna een tweede laag aan te brengen.

Stap 2: Is het geheel goed gedroogd? Maak dan op papier een sjabloon van een zwaluw en snijd deze er met een stanleymes uit. Op internet vind je heel veel foto’s, deze kun je uitprinten en overtrekken. Je kunt verschillende groottes maken, maar het mooiste is om één maat zwaluw te gebruiken. Heb je dit klaar? Leg dan het sjabloon strak op de schoen om vervolgens met de witte verf(spray) voorzichtig de zwaluwen op de schoen te verven.

Probeer tijdens het sprayen/verven wel afstand te houden, want de kans is groot dat je te veel verf aanbrengt en de verf gaat uitlopen. Heb je de eerste zwaluw op de schoen geverfd? Kijk er dan voor uit dat er geen verf op het sjabloon zit, anders krijg je misschien vlekken. Laat dit ongeveer een halve dag tot een dag goed drogen.

Stap 3: Dan aan de slag met de bandjes die uiteindelijk op de wreef komen. Pak de stof bij de hand en naai deze als een strook dubbelzijdig aan elkaar. Zorg dat je er in totaal vier hebt, van dezelfde breedte en lengte.

Heb je dit gedaan? Teken er dan met een witte stift of als je een stevige hand hebt met witte verf zwaluwen op. En voilá de bandjes zijn klaar om op de schoenen bevestigd te worden. Naai deze aan de achterkant van de schoen net onder de rand zodat je ze niet ziet.

Stap 4: Is alles goed droog en aan elkaar genaaid? Breng dan nog een extra laag met decoupagelijm aan over het geheel, zodat de andere verf niet afgeeft of plakkerig wordt en goed beschermd is.

En klaar is kees, je eigen Miu Miu schoenen!

Bron: cutoutandkeep.net

door Danique