Beauty

Zo vaak moet je dus jouw haar knippen

Redactie

Je kapper adviseert je standaard om elke zes weken terug te komen voor een knipbeurt, maar eerlijk is eerlijk: jij ziet ook wel dat het niet altijd nodig is. Vervolgens ga je een halfjaar niet en dan merk je dat je kapsel echt nit meer zit. Hoe vaak moet je dan wel naar de kapper en waarom? Girlscene heeft het helemaal voor je uitgezocht.

De periode tussen je knipbeurten is volledig afhankelijk van je haartype en de lengte ervan. Bij iemand met een kort koppie is de vorm van het kapsel natuurlijk belangrijk en is het sneller zichtbaar als het haar gegroeid is. Andersom heeft iemand met lang haar minder knipbeurten nodig. Daarom vind je hieronder een indicatie van hoeveel tijd er gemiddeld wordt aangeraden om tussen je knipbeurten te laten. Probeer zelf een combinatie te maken tussen het type haar en type model dat je hebt. Zo bepaal je wat op jou van toepassing is en keep in mind: het zijn richtlijnen.

Kort gestructureerd kapsel
Heb jij een heel gestructureerd kapsel met bijvoorbeeld een rechte pony (denk Anna Wintour)? Dan kun je tussen de drie tot zeven weken tussen je knipbeurten laten. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee je haar groeit en hoeveel invloed groei heeft op het model. Het voordeel is dat een maandelijkse afspraak net iets makkelijker te plannen is dan een afspraak om de zes of acht weken. Voor een pony wordt trouwens twee weken geadviseerd, maar we kunnen ons voorstellen dat dat velen van te ver gaat.

View post on Instagram
 

Bob of lob
Voor deze haarstijl wordt geadviseerd om elke zes weken het haar te laten knippen. Dit geldt natuurlijk als je een scherpe lijn hebt en deze wilt behouden. Als je meer laagjes hebt kan er nog een week of twee aan toegevoegd worden.

Middellang tot lang haar
Met deze lengte kun je makkelijk acht tot twaalf weken wachten voordat je het haar weer laat knippen. Je kunt gaan als haarpunten splijten of je haar uit model raakt. Voor lange lagen is het aan te raden de acht weken aan te houden, omdat je kortste laag dan in model blijft en je lange lagen weer kunnen groeien na de knipbeurt.

Fijn haar
Fijn haar komt in alle soorten en maten, van recht tot gekruld. Dit soort haar kan er weken perfect uitzien en dan ineens heel onverzorgd ogen. Daarom wordt aangeraden om niet minder dan vier weken tussen knipbeurten te laten, maar ook niet langer dan zes. Zo blijft het fris en levendig.

Onbehandeld dik haar
Als je haar hebt waar je nooit de krul- of stijltang op hebt gezet of het nog nooit hebt geverfd, ben je in dit artikel de lucky winner. Je kunt gemakkelijk drie maanden zonder een knipbeurt, omdat het van zichzelf gezond is en omdat het er niet snel uitziet alsof het al tijden niet behandeld is.

View post on Instagram
 

Kroes haar of zware krullen
Het duurt ongeveer drie maanden voordat hier gespleten haarpunten in voorkomen en je het kunt knippen om het langer te laten groeien. Knip niet meer dan twee centimeter af. Zo behoud je de lengte en knip je minder af dan aangroeit. Die drie maanden zijn trouwens niet de enige reden waarom je blij moet zijn met krullen

Fijne of medium krullen
Je kunt met dit type, afhankelijk van het soort krullen, acht tot twaalf weken wachten tussen knipbeurten. Als je meer neigt naar fijne krullen, zou je namelijk meer aan acht weken moeten denken dan twaalf. Dit geldt wel als je jouw krullen genoeg hydrateert, omdat krullen de neiging hebben om sneller uit te drogen.

Beschadigd haar
Als je haar zwaar beschadigd is door bijvoorbeeld verven of heftig stijlen kun je niet veel meer doen dat het vaak genoeg knippen om vernieuwing te stimuleren. Over de tijd tussen knipbeurten bestaat wel verdeeldheid, maar je kunt uitgaan van vier tot acht weken. Vier weken geldt voor haar dat heftig beschadigd en redelijk dik is. Als het haar dun is, kun je beter langer wachten tot de volgende knipbeurt.

 

  

Hoe vaak ga jij naar de kapper?

bron, bron