Fashion

DIY: oorbellen van fashion magazines

Sprokkel al je fashion magazines bij elkaar en ga lekker knippen en plakken! Op P.S. I Made This kwam ik namelijk een leuke DIY tegen: een collage bestaande uit beeldmateriaal van fashion magazines als oorbellen. Erg leuk, gemakkelijk, perfect tijdverdrijf en je bent ook nog eens milieubewust bezig met het recyclen van papier!

Ben je benieuwd? Kijk dan hieronder voor de DIY…

Benodigdheden:

- fashion magazines
– hobbylijm, het liefst een stick
- een schaar
- lint
- oorhangers van een oorbel (verkrijgbaar bij een sieraden- en hobbywinkel).
- lijmpistool en als je dat niet hebt secondelijm.
- gekleurd karton
– Mod Podge, is een combinatie van lijm en het zorgt voor een finishing touch laagje (verkrijgbaar bij een hobbywinkel of webshop als Pipoos).
- een lijmkwast

Stap 1: Spit je fashion magazines uit op zoek naar leuk en geschikt beeldmateriaal. Heb je leuke afbeeldingen gevonden, knip of scheur ze dan uit. Heb je genoeg beeldmateriaal verzameld en uitgenipt? Maak dan een soort patroon, in de vorm van je gewenste oorbel op het gekleurd karton en plak het geheel vast.Stap 2: Verf er dan met behulp van een kwastje een laag Mod Podge overheen. Is deze laag gedroogd? Knip dan de oorbellen uit en lijm het met een lijmpistool of secondelijm vast op het lint. Zorg dat je de randen een beetje bijwerkt, zodat je een smalle gerafelde rand krijgt rondom de afbeelding. Als laatste breng je de oorhangers van de oorbel aan en lijm je ze goed vast. En voila, je eigen handmade oorbellen!

Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn met de weersomstandigheden in ons kikkerlandje, aangezien niet volledig waterproof zijn ;-). Succes!

Bron: refinery29.com

door Danique