Fashion

DIY: ketting van touw

Grote statement kettingen zijn ontzettend hip. Een groot fan van de kettingen is bijvoorbeeld Olivia Palermo. Maar de kettingen die om haar hals hangen zijn voor ons bijna onbetaalbaar. Behalve als je zelf een ketting maakt!

DIY: ketting van touw

DIY: ketting van touw

Benodigdheden:

  • 65 centimeter klimtouw
  • 90 centimeter gedraaid touw
  • Een stuk dun touw
  • Een schaar
  • Een aansteker
  • Een warm lijmpistool

DIY: ketting van touw

Begin met het knippen van een stuk van 25 centimeter en 38 centimeter van het klimtouw. Brand de eindjes met de aansteker zodat het touw niet gaat rafelen.

Vervolgens ga je het touw versieren met het dunne touw. De manier waarop ken je misschien nog wel van vroeger. Jonge meiden lieten vaak zo’n touwtje om een pluk haar draaien. Je begint door een knoopje te maken om het touw heen. Kijk goed naar de afbeeldingen. Lijm de korte kant van de knoop en de knoop zelf stevig aan het klimtouw vast. Vervolgens ga je het dunne touw om het klimtouw heen draaien. Je kunt zelf kiezen hoe lang je het stuk maakt en of je er nog een extra draad omheen draait. Nog onduidelijk? Kijk dan hier hoe je precies moet draaien.

DIY: ketting van touw

Als je met beide stukken klimtouw tevreden bent leg je ze neer zoals te zien op de afbeelding. Knip een derde stuk touw af waarmee je de lengte van de ketting bepaald. Lijm vervolgens vast op de stukken waar in de foto een x bij staat.

DIY: ketting van touw

Met het smalle touw kun je de ketting vervolgens opleuken. Draai het touw om de ‘lijmpunten’ heen en maak weer goed vast. Voor een leuk effect gebruik je meerdere kleuren. Je ketting is klaar!

DIY: ketting van touw

DIY: ketting van touw

Bron: Honestlywtf.com

Succes!

Door Marit