Fashion

DIY: feestboompje

De redactie heeft een hele leuke DIY ontdekt, via stylecookie. Deze Do It Yourself is een idee van Jurianne Matter, die voor het craftboekje van 101 woonideeen dit leuke knutselprojectje heeft gemaakt. Een feestboompje, om in lekkernijen te prikken tijdens de Kerst!

Wat heb je nodig?
– printer
– papier
– 2 satéprikkers
– lijmstift
– schaar en/of papiermesje met liniaal en snijmat

Print als eerste het PDF-je, met huisjes en de appeltjes op de voorkant en het weefpatroontje op de achterkant. Dit kan via deze link!

diy feestboompjediy feestboompjediy feestboompje

Dan begint het echte knutselwerk. Deze uitleg (de stappen) staan ook op het PDF-je aan de rechterkant, maar hierbij zetten wij ze nog even op een rij:

Stap 1:
Knip/snij de stroken uit, langs de witte lijntjes. Per boompje heb je vier strookjes nodig.

Stap 2:
Lijm het eerste huisje van strookje 1 op de aangegeven plek op strookje 2. Doe hetzelfde met de rest van de strookjes.

Stap 3:
Rijg nu de lange strook op de satéprikker. Begin bij het aangegeven pijltje (start rijgen hier)­­­ en prik door het zwarte cirkeltje. Zoek het volgende cirkeltje, rijg dat op de prikker, ga zo door tot bovenaan.

Lijkt het nog erg onduidelijk? Print het PDF-je uit en je zult zien hoe gemakkelijk het is om dit leuke boompje te maken!

Meer DIY’s? Bij het december nummer van 101 Woonideeën krijg je een gratis zelfmaakspecial cadeau. Het boekje staat vol met ideeën van de 10 favoriete bloggers van 101. Dit nummer ligt vanaf nu in de winkel. In deze special vind je het feestboompje + stappenplan van Jurianne Matter terug!

Ga jij dit feestboompje maken?

Foto’s: stylecookie.nl

Door Marjolein