3x de lekkerste brownie recepten
Niet dat we per sé een excuus nodig hebben om een brownie te bakken? Maar, als we dan toch een extra reden nodig hebben om zo’n heerlijk chocoladebaksel de oven in te schuiven, laat Brownie Day dan een heel goede zijn. Pak die mixer, zet de oven alvast aan en nodig al je vriendinnen uit. En, no worries voor alle healthy girls onder ons. We hebben we ook een heel gezond receptje opgezocht.
Nutella Brownies
Dit is een super lekker recept voor iedereen. Dus ook voor jou, die persoon die tijdens het koken de brandweer op speeddail zet en gehoorbeschadiging heeft opgelopen door het regelmatig afgaan van de rookmelder.
Wat heb je nodig voor deze knapperige en smeuïge brownies:
– 225 gram Nutella
– 4 grote eieren
– Een mixer
– Een ovenschaal van ongeveer 20×20 cm
– Bakpapier
– Oven
Wat moet je doen?
Zet de oven aan en verwarm hem voor op een temperatuur van 180 graden. Doe het bakpapier in de ovenschaal. Breek de eieren en klop ze met een mixer ongeveer 8 tot 10 minuten totdat ze luchtig zijn. Belangrijk om ze zo lang te kloppen, want anders krijg je de smaak van een omelet. Doe de Nutella in de magnetron of verwarm de pasta in een pannetje en roer even goed door. Voeg dan de gesmolten Nutella toe aan de eieren en mix het door elkaar. Giet het beslag in de ovenschaal en bak ongeveer 25 – 30 minuten. De brownies zijn klaar als de cake loskomt van de schaal. Je kunt ook even testen of ze gaar van binnen zijn door een satéprikker in de brownie te steken. De satéprikker moet er dan schoon uitkomen.
Gezonde brownie met kokos
Voor de health freaks zijn brownies natuurlijk off limits. Maar, gelukkig kun je op brownie day gewoon genieten van een brownie en wel met deze gezonde vegan brownie én je hebt niet eens een over nodig!
Wat heb je nodig?
– ongeveer 50 gram blanke hazelnoten
– 2 kopjes ontpitte dadels
– 3 eetlepels cacao poeder (rauw)
– 3 eetlepels kokosrasp
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
– blender
Wat moet je doen?
Hak de hazelnoten fijn in de blender of gebruik een staafmixer en snij ondertussen de dadels klein. Gooi de dadels bij de fijngemalen noten, doe daar de cacaopoeder bij en de twee volle eetlepels kokosrasp en mix het geheel tot een egale massa. Verwarm de eetlepel kokosolie tot en vloeibare olie en doe dele bij het brownie mengsel. Schep het mengsel in een schaal of bakje en laat de brownies minstens twee uur in de koelkast staan om hard te worden. Wil je het recept zoeter of nootvrij? Vervang dan de noten voor een kopje rozijnen of doe ze er extra bij.
Chocolate Chip Cookie Dough Peanutbutter Brownies
A.k.a. al het goede in één! Pindakaas, chocolate chip, cookie dough én brownie! Voor iedereen die eens lekker wil uitpakken is deze brownie helemaal geschikt.
Wat heb je nodig? We delen het op in lagen.
Voor de brownies:
– Pak brownie mix
Pindakaas laag:
– 130 gram pindakaas
– 120 gram poedersuiker
– 2 lepels melk
– halve theelepel vanille Cookie Dough laag
– 4 lepels gesmolten boter
– 1 lepel poedersuiker
– 1 lepel bruine suiker
– 50 gram kristalsuiker
– theelepel vanille
– 3 lepels melk
– 60 gram bloem
– zout
– stukjes chocolade
– 3 lepels haver
De topping
– Pinda M&M’s
Wat moet je doen?
Volg de aanwijzingen op het pak en bak de brownies. Mix ondertussen de ingrediënten voor de pindakaaslaag door elkaar. Wanneer de brownie is afgekoeld verdeel dan de pindakaasmix over de brownie. Ga door met de cookie dough laag. Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg daarna de vanille, de melk, zout en bloem aan de mix toe. Daarna mogen de stukjes chocolade en de haver erbij. Roer dit tot een geheel en verdeel dit weer over de pindakaas laag. Maak het geheel af met de topping. Verkruimel de M&M’s over de cookie dough laag. Enjoy!
Op zoek naar meer recepten of zo’n handige brownie maker? Klik op de onderstaande foto’s om te bestellen.
Best brownies ever receptenboek
Little Leon Brownies, Bars & Muffins boek
Brownie Bliss boek
Best brownie recepten.
Welke brownie ga jij maken?