Fashion

DIY: mouwloze trenchcoat

Eindelijk kunnen we onze zomerjassen weer aan en zo ook één van de meest gedragen lentejassen: de trenchcoat. Voor degene die hem een beetje zat zijn of gewoon iets ander willen, hebben wij nu een leuke DIY. Makkelijk te maken en heel origineel!

diy trechcoat

Wij vonden deze leuke do it yourself op de blog van Erica, honestlywtf.com. Je kunt het beste een goedkopere trenchcoat gebruiken, omdat je uiteindelijk de mouwen er af gaat halen. Er zijn genoeg leuke en betaalbare trenchcoats te vinden en misschien heb jij nog wel een oude in de kast liggen. De jas is heel fashionable en super origineel, dus kijk snel hoe je aan de slag moet gaan!

diy trechcoat

Wat heb je nodig?
- Een trenchcoat
- Draad
– Naaimachine
– Tornmesje

Als je geen naaimachine hebt, kun je natuurlijk ook gewoon naald en draad gebruiken.

Hoe ga je te werk?
Haal met een tornmesje voorzichtig de steken bij de mouwen los, zodat je daarna de mouwen er netjes af kunt halen.

diy trechcoat

Vouw nu een klein strookje stof naar binnen, langs de rand van de oude zoom. Zet het vast met spelden, zodat je zometeen gemakkelijker kunt naaien.Wanneer je namelijk het geheel niet netjes afzet, worden de mouwen heel rafelig en slordig.

diy trechcoat

Naai nu de hele zoom langzaam weer vast langs de spelden die je erin hebt gezet. Daarna kun je de hele rand nog een keer strijken, zodat het mooi plat wordt. Tada, je mouwloze trenchcoat is klaar!

diy trechcoat

Ga jij deze originele trenchcoat maken?

Door Myrre