Lifestyle

8 alledaagse beslissingen die jouw dag verpesten

Elke beslissing, hoe klein ook, kan ervoor zorgen dat je dag wel of niet vlot verloopt. Zo kan de keuze om nog vijf minuten te snoozen de rest van je dag bepalen. Doordat je nog vijf minuten in bed gelegen hebt ben je te laat vanuit huis vertrokken. Hierdoor mis je de trein waardoor je te laat in je college verschijnt. Soms worden deze kleine beslissingen een routine, tijd om in te grijpen!

Sommige alledaagse keuzes kunnen jouw leven benadelen. Girlscene zet een aantal veel gemaakte keuzes op een rijtje die jouw leven verpesten.

1. Overmatig op je telefoon kijken
Hoe leuk we het tegenwoordig ook vinden om door iemands Facebook tijdlijn te spitten, vaak missen we een heleboel dingen doordat we constant op onze telefoon kijken. Heb jij bijvoorbeeld die leuke jongen gezien die vanochtend naar jou zat te kijken in de trein? Als je niet zo fanatiek door je Instagram feed had gescrold, had je dit niet kunnen missen.

2. Zorgen maken om niets
Afgelopen nacht heb je amper kunnen slapen omdat je constant loopt te piekeren over een presentatie die je moet geven. Vervolgens krijg je ’s ochtends ook geen hap door je keel. Zonde! Piekeren is echt zonde van je tijd en verpest je dag. Over het algemeen piekeren we over dingen waarvan we de uitkomst niet eens in de hand hebben. Bereid je presentatie goed voor en ga er dan vanuit dat het goed gaat.

3. Binge-watchen 
Hier op de redactie zijn we kampioen binge-watchen en kijken we het liefst in één weekend zo veel mogelijk afleveringen van onze favo series. Maar ga liever naar buiten, spreek af met je vriendinnen en doe leuke dingen! Omdat alle afleveringen beschikbaar zijn, betekent niet dat je ze ook allemaal daadwerkelijk moet kijken… Damon en Stefan zijn er morgen ook nog ;-).

4. Tijd besteden aan nutteloze dingen
In plaats van een uur besteden aan het steilen van je haar, kun je er ook voor kiezen om je haar snel in een knotje te doen. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je make-up onderweg, in de trein, aan te brengen. Zorg ervoor dat je je tijd goed besteedt. Het is zonde om tijd te verliezen aan dingen die je al klaar had kunnen leggen. Ben jij iemand die elke ochtend te laat komt omdat je niet weet wat je aan moet? Leg dan je kleding een avond van tevoren al klaar. Het is beter als je ’s avonds tien minuten langer hiermee bezig bent, dan elke ochtend een uur verliezen met het kiezen van een geschikte outfit.

View post on Instagram
 

5. Altijd hetzelfde kiezen
Routines zijn een heerlijke houvast en maken ons leven een stuk gemakkelijker. Maar stiekem zorgen deze routines er juist voor dat ons leven langzaam in een sleur raakt. Neem jij bijvoorbeeld elke dag koffie in hetzelfde koffietentje? Probeer de volgende keer dan eens een nieuw koffietentje! Zo blijf je jezelf vernieuwen en verbazen.

6. Onrealistische doelen stellen
Zet voor elke dag een doel. Ook al is het slechts een klein doel, zorg ervoor dat je dit bereikt. Het bereiken van je doel geeft je een goed gevoel. Zorg er wel voor dat het doel realistisch blijft. Wees ook niet bang om ervoor te kiezen wat jij wilt, laat je hierdoor niet afleiden door anderen. Doe wat jij leuk vindt en kies voor jezelf.

7. Smoesjes verzinnen om niet te hoeven sporten
Jij bent de persoon die gezond wilt leven, dan moet je zelf ook je best doen. Iemand anders kan niet voor jou gaan sporten, was het maar zo’n feest ;-). Kom dus van de bank af en sleep je luie kont naar de sportschool. Zeker weten dat jij je straks super goed voelt!

8. Te lang in bed blijven liggen
Natuurlijk is er niets fijner dan lekker lui in bed blijven liggen, helaas hebben wij deze kans niet vaak en eigenlijk is dat maar beter ook. Want eerlijk is eerlijk, wat schieten we ermee op om de hele dag in bed te blijven liggen? Helemaal niets! Zet daarom je wekker, ook in het weekend en ga op ontdekking! Wie weet wat jij allemaal gedaan krijgt op je vrije zondag. 

Wil jij nog gelukkiger worden probeer dan deze tip, wedden dat je je binnen 30 seconden een stuk beter voelt!

Ben jij hier schuldig aan?

Bron, bron