Lifestyle

Nieuwe columniste: Bente!

Herinneren jullie ze nog? Die columns die plotseling opdoken op de website? ‘Jij mooi? Je hebt niet eens een blokjes buik’ en ‘Meid, dat kapsel kan echt niet’. Doen ze een belletje rinkelen? Mooi! Want onder andere dankzij jullie enthousiaste reacties (waar ik een gat in de lucht van sprong) mag ik me nu *trommelgeroffel* de nieuwe columniste van Girlscene noemen! 

Voordat ik doorratel over hoe enthousiast ik wel niet ben, zal ik me eerst introduceren. Ik heet Bente (zonder h, dat lijkt de hele wereld iedere keer te vergeten) en mag mezelf inmiddels volwassen noemen, want 21 jaar. Dat ik mezelf zo mag noemen, betekent niet dat ik me ook zo voel. Want ook al woon ik samen met mijn vriend in Amsterdam en studeer ik Media, Informatie en Communicatie, nog steeds ga ik liever shoppen dan dat ik schoonmaak. De ik-zit-de-hele-dag-in-mijn-pyjama-en-bouw-een-fort-van-mijn-dekens-dagen zijn nog steeds heilig voor me en ik kan ook nu nog intens genieten van Disney-films.

Mijn interesses houden daar echter nog niet op. Ik ben namelijk ook verknocht aan mijn figuurlijke pen. De verhalen die daaruit voortvloeien publiceer ik op Storiesbybente.com, waaronder de columns die eerder al verschenen op Girlscene.nl. Naast schrijven, zit ik iedere dag met mijn neus in de young-adult boeken (fan van de Hunger Games, iemand?) en ook hier lees je veel over op mijn blog.

Iedere eerste zondag van de maand zal er – hiep hoi – een column van mij verschijnen. Deze hebben uiteenlopende onderwerpen, maar zullen vergelijkbaar zijn met mijn eerder geschreven columns. Van onzekerheden over je lichaam tot de vreemde schepsels die we jongens noemen. Ik heb een hekel aan alles wat nep is, en behandel graag onderwerpen die je aan het denken zetten. Ik vind dat wij meiden veel gelukkiger met onszelf mogen zijn, en dat we onze persoonlijkheden niet hoeven te verstoppen omdat we onzeker zijn. Natuurlijk mogen jullie ook suggesties geven, daar word ik alleen maar blij van. 

Ik ben enorm enthousiast om te mogen schrijven voor Girlscene.nl, en hoop dat jullie er net zo blij mee zijn als ik. Ik ben heerlijk traditiegetrouw, dus daarom ook over mij wat leuke feitjes:
– Ik ben het type dat graag rondjes rent in de stromende regen om aan mijn dagelijkse beweging te komen.
– Om vervolgens met een bak Ben & Jerry’s op de bank te zitten om mijn favoriete serie te binge-watchen.
– Van smakgeluiden spring ik uit mijn vel.
– Ik kijk gemiddeld om de 5 minuten op Instagram.
– Om vervolgens uit mijn dak te gaan als ik zie dat ik een like heb.
– Ik smeer overal pindakaas op, wat mijn omgeving wat minder leuk vindt.
– Niemand neemt ‘zondag, frietdag’ van me af.
– Ik ben een enorme jankbal, maar kan niet huilen bij films.
– Ik raak in paniek als ik mijn moeder kwijtraak in de supermarkt, maar reis wel naar verre plekken af om te backpacken (Vietnam en Thailand mag ik inmiddels afstrepen).
– Ik geef bijna al mijn geld uit aan boeken .
– En lees het liefst de klassieke fairytales van vroeger.

Liefs,
Bente