Fashion

DIY: Kussens van tassen

Kan jij geen genoeg krijgen van leuke kussentjes als decoratie op je bed?Dan hebben wij een leuke do it yourself tip voor jou! Jij vrolijkt niet alleen je kamer op, misschien zullen je vader en moeder ook erg blij zijn dat die uitpuilende tassenkast weer eens opgeruimd wordt.

Tassenkast? Ja, deze speciale kussens maak je onder andere van tassen! En dan welteverstaan ‘stoffen’ tassen. Je hebt vast weleens in winkels van die mooie designer bags met een leuk kleurtje of printje gekregen. Deze zijn toch eigenlijk zonde om weg te stoppen? Heb je ze niet in de kast liggen? Dan zijn verschillende stoffen draagtassen in kledingswinkels als Primark en (regelmatig) H&M voor een paar euro te koop!

kussen

Volg de stappen van deze DIY en je hebt binnen een uur nieuwe designer kussens, gemaakt van tassen!

Wat heb je nodig:
– Stoffen tassen
– Fiberfill (of een ander zacht materiaal wat er op lijkt)
– Naald
– Garen (of ander draad)

kussen

Zoek leuke tassen, die ongeveer zo groot zijn als sierkussentjes. Schat een beetje in hoeveel fiberfill of ander zacht materiaal je in de kussens nodig hebt. Vul de tassen op met het fiberfill (of andere materiaal). Zorg wel dat je de tassen aan de bovenkant nog dicht kunt krijgen.

kussen

De bovenkant van de tassen stik je dicht met naald en draad (de garen). Kies een leuk kleur garen. Je kunt gaan voor een opvallende kleur draad of juist voor eentje die bijna niet opvalt. Kun je niet naaien of ben je er niet zo handig in? Misschien wil je moeder of zelfs de buurvrouw je wel een handje helpen!

kussen

Als je wilt, kun je de hengels van de tassen er ook afknippen. Maar dit zijn op zich best leuke details aan jouw zelfgemaakte kussentjes, toch!?

Ben jij creatief en knutsel je graag dingetjes in elkaar?

Bron beeld: notcot, weheartit

Door Evi