Fashion

DIY: Laarsjes met riempjes

Zoek je oude riempjes bij elkaar, gooi de inhoud van je "frutselbakje" op tafel en haal dat oude paar laarzen achter uit je kast. We gaan vandaag onze laarzen versieren met riempjes, kant en linten.

DIY: Laarsjes met riempjes

DIY: Laarsjes met riempjes

Wat je nodig hebt:
– Een paar oude laarzen (of koop nieuw bij Shoe Outlet of Van Haren).
– Verschillende riempjes, oud of nieuw. Goedkope nieuwe vind je natuurlijk bij Primark & H&M.
– (hele) sterke lijm.
– Linten, kant, kettingen (goedkoop bij de Doehetzelver verkrijgbaar).
– Sterke schaar.
– Iets scherps om extra gaatjes in riempjes mee te maken (een speciaal apparaat is ideaal, maar een schroef en wat kracht kan ook al wonderen verrichten).
– Schilderstape.

DIY: Laarsjes met riempjes

DIY: Laarsjes met riempjes

DIY: Laarsjes met riempjes

Zo doe je het:
– Knip de achterkant van je laars open tot net boven de hiel (waar het harde gedeelte begint) en vouw je laars naar buiten om.
– Bedenk je hoe je de riempjes wilt hebben op je laars. Een riempje gaat meestal twee keer om de laars heen, moet ‘ie nog net iets korter en wil je een extra gaatje maken, zorg dan dat je dit niet te strak doet, je moet je voet nog wel in de laars kunnen krijgen.
– Plak eerst het kant of de andere stoffen op het leer. Het maakt niet uit dat de lijm wat doorschijnt, er gaan toch nog riempjes overheen.
– Plak de riempjes op je laars. Doe een dun laagje lijm op zowel de laars als het riempje en laat dit ongeveer een minuutje drogen, zodat het een beetje sticky wordt. Daarna plak je het riempje op de laars. Als je alle riempjes die je op je laars wilde plakken, op je laars geplakt hebt, doe je er schilderstape overheen, om het op zijn te plaats te laten drogen.
– Na ongeveer een uur kun je het schilderstape van de laars verwijderen en de laars verder naar wens versieren met kettinkjes, linten of wat je maar gevonden hebt om je laars mee te versieren.

DIY: Laarsjes met riempjes

DIY: Laarsjes met riempjes

Et voila, custom made, super originele laarsjes!

Bron: Mr. Kate

Door Annemerel