Fashion

DIY: Glitter gympies

Geen glitter boots of pumps, maar: glitter gympies! Haal je oude All Stars uit de kast (of koop een paar nieuwe gympen voor een fijn prijsje) en glitteren maar!

Gympen: heerlijke stappers voor naar school, om uren op te shoppen of voor het uitgaan. Maar wil jij origineel- en een tikkeltje glamorous zijn met jouw gympies? Met wat lijm, glitters, tape en studs heb jij je eigen unieke sneakers gecreëerd!

gymp

Wat heb je nodig:
– Gympen
– Lijm
– Een borsteltje
– Zilveren glitters
– Eventueel zwarte glitters
– Tape
– Zilveren studs (in hobbywinkels of online te koop)
– Oude schoenendoos

Go go glitter!
Lees eerst de gebruiksaanwijzing van de lijm en kijk hoe deze aangebracht moet worden. Tape het stukje schoen af waar je geen zilveren glitters op wilt hebben en haal de veters uit de schoenen.

gymp

Plaats de gympen in de oude schoenendoos, zodat straks niet het hele huis onder de glitters zit. Smeer de schoenen in met lijm en strooi vervolgens de zilveren glitters op de schoenen en strijk deze voorzichtig uit met het kwastje.

gymp

Het kan zijn dat de glitters op sommige plekken niet zijn blijven zitten. Hier kun nog wat extra lijm en glitters op doen.

Verwijder het stukje tape als de lijm zo goed als droog is. Je kunt hier (als je dit mooier vindt) glitters op strooien, maar een glitterloos stukje schoen is ook leuk!

gymp

Laat de schoenen drogen en schud ze daarna nog eens goed uit, zodat je kunt zien of alle glitters blijven plakken. Nog een laatste glitterronde (wees niet te zuinig met het strooien van deze glinstertjes) en jouw gympen zien er al erg glamorous uit, vind je niet?

gymp

Aan de slag met de studs! Deze zijn in de bekendere hobbywinkels te koop of online te bestellen. Smeer wat lijm op de neuzen van de gympen en plak daar de zilveren studs op.

gymp

gymp

Veter de veters weer in je gympen en schud ze even goed uit, zodat straks je sokken niet helemaal onder glitters zitten als je de gympen een dag aan hebt gehad!

gymp

Indien nodig: fixeer de glitters met haarlak!

Wauw! Ze zijn toch superleuk geworden? Je herkent ze (bijna) niet meer terug!

Draag jij graag gympen?

Bron: lovemaegan

Door Evi
Tip van lezeres Sabine