Fashion

DIY: spijkerstof bleken

Redactie

Spijkerbroeken, spijkerjasjes en shorts van spijkerstof. Je heb er zo veel van, dat je eigenlijk wel eens wat anders wil. Je kunt je denim een beetje aparter maken door het te bleken! Alleen de onderkant van de pijpen van een broek, of juist het hele item. Do it yourself!

spijkerstof bleken

Wat heb je nodig:
– bleekmiddel
– emmer
– handschoenen
– item dat je wil bleken

spijkerstof bleken

Trek oude kleding aan, want je wil geen bleekspetters op een nieuw truitje.

Doe wat  bleekmiddel en water in een emmer. Als je alleen de mouwen of pijpen van een item wil bleken, dip dan de spijkerstof in de emmer. Als je een kleurverloop wilt, of een ombre effect dan kun je het beste de mouw of pijp van je kledingstuk oprollen. Let wel op: water slorpt zichzelf enorm op, dus er wordt meer gebleekt dan wat je in het water zet!

Laat het  item een tijdje in de emmer staan. Hoe langer je het in de emmer laat zitten hoe lichter de spijkerstof wordt, dus houd het goed in de gaten!

spijkerstof bleken

Wring het overtollige bleekmiddel uit de spijkerstof en spoel het kledingstuk vervolgens met water uit. Was de denim broek of blouse daarna op 30 graden in de wasmachine en laat hem drogen. De stof wordt wel een beetje kwetsbaarder door het bleekmiddel.

Als je ook op andere plekken dan mouwen en pijpen wil bleken kun je dat doen door een beetje chloor op een schuursponsje te doen en er met een ander sponsje op te deppen. Wrijf met het sponsje over de plekken die je wil bleken. Kies wel voor logische plekken zoals onder de billen en bij de bovenbenen.

spijkerbroek bleken

Heb jij wel eens spijkerstof gebleekt, of ben je van plan dat te gaan doen?

Succes meiden!

EDIT: Lees wel altijd de gebruiksaanwijzing van het bleekmiddel goed door, want elk bleekmiddel is anders.

Bron beeld: weheartit

Door Annick

Must reads 👀