Fashion

DIY: kaarsen maken

Kaarsen zijn echte meiden-dingen. Ze geven een heel fijn sfeertje, staan hartstikke leuk in je kamer en je hebt ze in veel soorten en maten. Helemaal leuk zijn geurkaarsen, maar dan moet het wel precies een geur zijn die jij lekker vindt. Daarom helpen we je nu op weg om je eigen kaarsen te maken, waarbij je zelf kunt kiezen welke geur en kleur de candles hebben!

Gelukkig is het super simpel en kan jij het ook heel makkelijk thuis maken. Je zult er wel even voor naar de winkel moeten, want je hebt een aantal dingen nodig om je self-made-candles tevoorschijn te toveren.

diy kaarsen

Wat heb je nodig?
Sojawas vlokken (hobbywinkel)
een harde lont met metalen ondergrond (hobbywinkel)
essentiële oliën voor geur (o.a. bij de De Tuinen)

 diy kaarsen

Aan de slag:
Koop sojawas vlokken, een lont met een metalen onderkant en olie voor de geur bij een hobbywinkel. Je kunt ook een speciale kleur voor kaarsen toevoegen, maar let op! Voeg maar een klein beetje kleur toe, want de kleur veranderd langzaam, dus je ziet niet snel hoeveel genoeg is. Vervolgens:
– Smelt de wax
– Voeg de olie toe
– Schenk de wax in een hitte bestendig kopje, erg leuk zijn de kitsch kopjes van hierboven! Die krijg je bij verschillende kringloopwinkels, op een rommelmarkt of bij je oma in de kast. Laat het tien minuten stollen en voeg de lont toe
– Laat de kaars nu helemaal stollen

Et Voilà: je eigengemaakte kaars(jes)!

 diy kaarsen

 diy kaarsen

Maak jij wel eens iets zelf?

Bron: Gomakeme

Door Annick