Fashion

DIY: je eigen design op een top

Wij werden helemaal verliefd op deze super leuke do-it-yourself van A Beautiful Mess! Want je eigen design op een T-shirt of een topje, wie wil dat nu niet? Met een beetje van je eigen creativiteit en een aantal benodigdheden, kost het helemaal niet zoveel tijd. En het is veel goedkoper dan een leuk shirtje met print uit een dure winkel!

diy eigen design topje

Dit heb je nodig:
– Bleekmiddel
– (Goedkope) penseel
– Kom van glas of aardewerk
– Donkere katoenen top
– Een witte handdoek of doek
– Wit krijt
– Karton

Let op & ter reminder: bleekmiddel is giftig dus wees voorzichtig! Bescherm je ogen, schaafwonden en kleding, eigenlijk alles wat in contact komt met bleekmiddel. Als je een gevoelige huid hebt is het verstandig om handschoenen te dragen.

eigen design topje

Aan de slag:
Stap 1:
Plaats het stuk karton tussen de top. Dit zorgt ervoor dat je een vlakke ondergrond hebt en dat het bleekmiddel niet doordrukt.

Stap 2: Schets met een wit krijtje je ontwerp op het topje. Het is niet erg als je het opnieuw moet doen, want krijt krijg je er in de was gewoon weer uit.

Stap 3: Maak je shirt vast door de zijkanten om het karton heen te vouwen en het met elastiekjes of wasknijpers vast te zetten.

Stap 4: Doe een beetje bleekmiddel in de kom. Houd een handdoek bij de hand voor het geval het een beetje druppelt.

Stap 5: Doop je penseel in het bleekmiddel en veeg hem daarna langs de rand van de kom om druppelen te voorkomen. Beweeg gelijkmatig over de lijnen van het krijtje.Voor een gelijke lijn zul je om de paar centimeter nieuw bleekmiddel op je penseel moeten doen. Het topje zal de vloeistof snel op zich nemen. Verf langzaam, je zult het design snel zien verschijnen.

Stap 6: Als delen van de strepen lichter zijn geworden, kun je er gewoon overheen verven. Als je eenmaal tevreden bent laat je je shirt voor minstens een uur in de zon hangen. Afhankelijk van de soort katoen zal de kleur variëren van donkerrood, naar oranje, naar roze, naar helemaal wit.

Stap 7: Was je shirt met de hand en laat hem hangend drogen.

Maak jij wel eens iets zelf of heb je tips?

Bron: abeautifulmess

Door Annick