Fashion

DIY: fashionable clutch

Sharon ken je misschien al van ‘Love the Look’ in april. Zij had de smaak te pakken en stuurde ons ook een do it yourself. Toen ze in Antwerpen was zag ze een heel mooie clutch. Ze had alleen al iets te veel geshopt, dus deze clutch kon er niet meer bij. Daarom besloot ze zelf aan de slag te gaan. Hoe leuk? Hieronder legt ze haar DIY aan jullie uit!

"Toen ik een tijdje geleden in Antwerpen was, zag ik een ontzettend mooie clutch." Ze zocht op Ebay naar de kleur leer die ze wilde, kocht ritsen en garen op de markt, en begon aan haar DIY-project.

diy je eigen clutch

Wat heb je nodig?
– Leer in de kleur die je wilt
– Garen in de kleur van het leer
– Naaimachine (met de hand gaat erg lastig aangezien leer dik is)
– Ritsen
– Schaar
– Speldjes
– Liniaal
– Potlood of pen
– Tijdschriften om de maat van je clutch te bepalen
– Twee paperclips. Die haal je uit elkaar en daar maak je de ringetjes van om de sliertjes aan te doen voor de rits.

diy je eigen clutch

Stap 1: Gebruik een tijdschrift in de grootte hoe jij je clutch wilt hebben. Leg dit op het leer en teken het netjes af met pen/potlood en liniaal.

diy je eigen clutch

Stap 2: Teken nu drie keer het tijdschrift op het leer. Ze moeten recht boven elkaar zitten zodat je lap leer in lengte drie keer de lengte van je clutch is.

diy je eigen clutch

Stap 3: Knip nu je afgemeten stuk leer af. Bewaar de stukken die je afknipt, deze kun je gebruiken om het polsbandje van te maken of de sliertjes voor aan de rits.

Stap 4: Vouw nu je clutch om zodat de goede kant van het leer naar binnen zit. Je houdt een flap over, deze wordt straks je V-vorm.

diy je eigen clutch

Stap 5: Maak een polsbandje van het overgbleven stuk wat je afgeknipt hebt. Gebruik een lange sliert en vouw deze dubbel, speld dit vast met speldjes en naai het vervolgens aan elkaar.

diy je eigen clutch

Stap 6: Pin het polsbandje vast aan de clutch. Zorg dat hij, hoe de clutch nu zit, maar binnen steekt.

diy je eigen clutch

Stap 7: Speld de zijkanten van de clutch aan elkaar met het polsbandje ertussenin.

Stap 8: Naai de zijkanten aan elkaar. Gebruik hier een speciale leernaald voor!

diy je eigen clutch

Stap 9: Als beide kanten aan elkaar zitten trek je de clutch binnenstebuiten. Je clutch krijgt nu al een beetje vorm! Je ziet ook dat je polsbandje nu mooi naar buiten steekt.

diy je eigen clutch

diy je eigen clutch

Stap 10:  Leg de ritsten op de clutch hoe je ze wilt hebben.

diy je eigen clutch

Stap 11: Teken de plaatsen van de ritsen netjes af met liniaal en pen/potlood.

diy je eigen clutch

Stap 12: Knip het afgetekende stuk af. Bewaar dit stuk!

diy je eigen clutch

Stap 13: Gebruik het afgeknipte stuk om op de bovenste flap te leggen. Zo zullen de boven- en onderkant mooi op elkaar aansluiten.

diy je eigen clutch

Stap 14: Teken dit af.

Stap 15: Knip het afgetekende gedeelte af. Als je dit hebt gedaan teken je nog eens een lijn 1 cm van de rand af en knip dit af. Zo zal er wat ruimte ontstaan tussen de onder- en bovenkant. Deze ruimte heb je nodig om de ritsen te kunnen plaatsen.

Stap 16: Pin de ritsen op de plek waar je ze wilt hebben en naai ze vervolgens vast.

diy je eigen clutch

Stap 17: Je clutch is nu al bijna klaar! Het laatste wat je nog kunt doen (je kunt de clutch ook zo laten als je wilt) is de sliertjes aan de rits maken. Je knipt eerst de oorspronkelijke rits af, dit vervang je door een ringetje van metaal (ik gebruikte een paperclip). Hier knoopte ik vervolgens wat sliertjes aan vast en klaar was mijn clutch! Het enige wat je nu nog moet doen is je pareltje vol trots dragen en aan iedereen laten zien 😉

diy je eigen clutch

Wat vind jij van deze clutch?

Door Sharon