Fashion

DIY: goed gestrikt!

Creativiteit is een gave, je hebt het of je hebt het niet. Voor de creatief minder bedeelden onder ons, bieden wij dan weer de uitkomst. Pretty lady Sinem maakt ons leven ‘a little bit more fun‘. Fashion, items, food, you name it en zij kan er wat mee. In haar DIY‘s maakt ze leuke dingen nog leuker en moeilijke dingen makkelijk!

Ben je op zoek naar een opvallend shirt voor dat ene feestje en heb je maar een half uurtje de tijd? Geen probleem! Binnen een half uur steel jij de show met je DIY shirt!

diy sinem

Wat heb je nodig?
– Schaar
– Potlood
– Liniaal
– Naald en draad
– Stuk lint
– Witte basic shirt

Aan de slag:

Stap 1: Voordat we beginnen met het knippen van ons shirt, gaan we het eerst meten. Meet de lengte en breedte van de romp en bedenk even hoeveel stroken je wil knippen.

DIY: Gestrikte rug

Stap 2: Mijn shirt was 55 cm lang en ik wilde 5 stroken, dus om de 11 cm zette ik een stipje neer zodat ik wist waar ik moest knippen.

DIY: Gestrikte rug

Stap 3: Bepaal ook hoe lang je ieder strookje wil hebben. Zet dus links en rechts een punt, zodat je weet tot hoever je kan knippen!

DIY: Gestrikte rug

Stap 4: Nu is het zover, vouw je shirt dubbel en begin met het knippen. Let er goed op de je de voorkant niet mee knipt!

DIY: Gestrikte rug

Stap 5: Als je het hebt geknipt hoef je niet te schrikken als het niet zo recht geknipt is. Rek het topje een beetje uit, dit zorgt ervoor dat de geknipte randen een beetje gaan krullen, nu zie je niet meer dat het een beetje scheef geknipt is.

DIY: Gestrikte rug

Stap 6: Pak een dun lint (ik heb hier het stukje lint uit mijn shirt geknipt waarmee het in de winkel aan een hangertje wordt gehangen) en zet er een los knoopje in.

DIY: Gestrikte rug

Stap 7: Pak nu het lint dat je gaat gebruiken als decoratie. Rol het om het geknipte strookje en bepaal hoe lang het moet zijn. Knip het af en naai het lintje vast aan elkaar.

DIY: Gestrikte rug

Stap 8: Nadat je het lintje hebt genaaid, draai je het genaaide deel om naar achter zodat de mooie kant te zien is. Naai het lintje nu vast aan het shirtje. Herhaal deze stappen.

DIY: Gestrikte rug

DIY: Gestrikte rug

DIY: Gestrikte rug

Stap 9: Voor de bovenste strook moet je het etiketje eraf halen. Knip het er af en ga daarna met een naaldje door de draadjes heen. Trek deze rustig los tot je niks meer van het etiketje kan zien. Nu ben je klaar!

DIY: Gestrikte rug

DIY: Gestrikte rug

Tip: Draag je shirt in een hoge rok, dit oogt wat netter.

Maak jij wel eens iets zelf?

Door: Sinem