Lifestyle

DIY: Memobord met lint

Heb je nog een lege muur in je kamer die wel wat opvulling kan gebruiken? Kijk dan eens hoe makkelijk het is om een schilderijlijst om te toveren naar een stijlvol memobord! Een simpele DIY die je helemaal kan invullen zoals je zelf wilt. Een memobord is niet alleen handig om al je losse papiertjes in te bewaren, maar het geeft je slaapkamer ook meteen een persoonlijke touch.

Benodigdheden:
– Schilderijlijst
– Softboard
– Stof
– Lint
– Punaises

DIY: Memobord

1. Verwijder het glas uit de schilderijlijst. Dit heb je niet meer nodig.

2. Dan moet je het softboard op maat snijden met een stanleymes. Je kan de achterkant van de schilderijlijst als voorbeeld gebruiken.

3. Knip de stof op maat zodat je een paar centimeter aan de zijkanten overhoudt. Vouw vervolgens de stof om het bord heen en zet het aan de achterkant vast met punaises. Dit kan ook met een nietpistool mits je deze hebt natuurlijk!

DIY: Memobord

4. Span het lint in een gekruist patroon over de voorkant en gebruik een liniaal om het symmetrisch te krijgen. Zet daarna de stukken lint ook strak vast aan de achterkant.

DIY: memobord

5. Het softboard kan nu weer terug in de schilderlijst.

6. Zet ten slotte op de kruispunten van het lint punaises om het af te maken.

DIY: Memobord

DIY: Memobord

Dit memobord is erg simpel, maar je kan er veel kanten mee op. Het is bijvoorbeeld ook erg mooi om je memobord op te vullen met fiberfill (schuimbord) of om hem met knoopjes te versieren. Kies stoffen en lintjes die jij mooi vindt en maak er helemaal je eigen ding van! Succes ladies!

Vind jij het ook handig om een memobord in je kamer te hebben? Zo ja, waarvoor gebruik jij 'm dan?

Bron: forever-sunset.com

Door Caithlin