Fashion

DIY: Goed geknoopt!

Het is zomer, de festival bandjes zitten nog om de pols en het is leuk om die te matchen met allerlei vrolijke armbandjes. Van geel tot roze, het knalt allemaal vrolijk van je pols! Helemaal leuk om het een keertje zelf te maken. Heel simpel en heel goedkoop. Als je even een uurtje verder knoopt, kun je er ook een voor al je vriendinnen maken, leuk!

Goed geknoopt
Lijkt het je leuk deze armbandjes ook te maken? Knoop dan snel mee.

goed geknoopt

Wat heb je nodig?
– Drie draden wol, ga bijvoorbeeld voor kekke fluor kleuren of pastel!
– Plakband
– Schaar

Goed geknoopt

Stap 1: Zoek twee kleuren wol uit die je mooi vindt en een waar je omheen gaat knopen. Degene waar je omheen knoopt zie je niet, dus het maakt niet uit welke kleur je kiest.

goed geknoopt

Stap 2: Knip de draden af in dezelfde lengte als op de foto. Degene waar je omheen knoopt moet korter zijn.

goed geknoopt

Stap 3: Leg de drie draden neer met de kleur die je niet wil zien in het midden. Maak er een knoopje in en plak er een plakbandje op. zodat deze strak op de tafel zit. Plak ook een plakbandje aan de onderkant van de middelste draad waar je omheen gaat vlechten.

goed geknoopt

goed geknoopt

Stap 4: Maak een vier met de eerste draad, in dit geval met geel, en leg dan de andere draad, in dit geval de roze, er overheen. Pak de roze draad en haal hem onder de middelste draad. Pak vervolgens de twee uiteindes en trek deze aan. Hoe strakker je het aantrekt, hoe dunner het armbandje. Trek dus niet té strak aan.

goed geknoopt

Stap 5: Herhaal dit steeds door een vier met de gele draad te maken en de roze eroverheen te leggen. Let wel op dat nu de gele draad rechts ligt en je dus in spiegelbeeld een vier moet maken. Denk er dus aan dat je altijd met dezelfde kleur een vier maakt. Trek alles even strak of los aan, zodat alle knoopjes hetzelfde worden.

goed geknoopt

Gaan jullie deze leuke armbandjes ook maken?

Gouden tip & gemaakt door: Nora (noortje227 op Girlscene)

Door: Jitske