Lifestyle

DIY: Lush Lemony flutter inspired nagelriemcrème

Er is altijd zoveel enthousiasme rondom de Lush Lemony Flutter nagelriemcrème. Het is een ontzettend populair product en terecht, het werkt heel goed! Aangezien dit niet het goedkoopste product is, besloot ik op onderzoek uit te gaan en te kijken of je deze ook zelf kunt maken. Met mijn professorsbril op en een notitieboekje bij de hand ging ik, Jiami, op onderzoek uit!

Oké, zo overdreven ook niet, maar na een tijdje experimenteren en brainstormen had ik het gemaakt… een DIY recept voor een nagelriemcrème, inspired by Lemony Flutter! Het is een simpele versie ervan en werkt op zich prima.

diy creme
Dit is het resultaat van de DIY crème. Je kunt hem voor je nagelriemen gebruiken, maar ook voor droge plekjes zoals je ellenboog en hielen. Op de foto zie je links mijn hiel voor de crème en rechts mijn hiel na de crème. Groot verschil, vind je niet?

Waarom werkt Lemony Flutter zo goed?
Lemony flutter bevat ontzettend veel verschillende soorten oliën. Bijvoorbeeld avocado-olie, vlaszaadolie, castor olie… allemaal heel leuk natuurlijk, maar dat hebben wij niet in huis. Stiekem zijn veel van deze oliën naar mijn mening best onnodig. Ja, ze geven net een wat betere werking, maar al die oliën kunnen we prima vervangen door olijfolie! Deze olie zorgt immers voor een zachte huid en je hoort vaak dat je je nagelriemen enkele minuten in wat olijfolie moet doen omdat die olie goed voed.

Een ander héél belangrijk ingrediënt van de Lemony Flutter is de shea butter (karaté boter). Deze boter staat er vooral bekend om de droge huid tegen te gaan en is goed om te smeren op wat ruwere plekjes op de huid. Op de Lush website staat dan ook dit geschreven over de Lemony flutter: ‘Wij gebruiken het ook op onze hielen, ellenbogen, tenen en andere droge plekjes. Briljant!’ Drie keer raden welk product er dus voor zorgt dat zij het op hun droge plekjes smeren? Yeah right.. shea butter!

Dit zijn niet de enige ingrediënten maar wel de belangrijkste. Ben je benieuwd hoe je het zelf kan maken? Lees dan snel verder!

diy creme

Wat heb je nodig?
– Olijfolie
– Kokosvet
– Shea butter
– Bijenwas
– Vitamine E
– Etherische olie (voor de echte Lemony Flutter geur, kun je het beste citroengeur gebruiken)
– Bakje
– Lepel
– Klein pannetje

Alle producten heb ik gekocht bij de Toko behalve de bijenwas. De bijenwas kun je halen bij de natuurwinkel, biowinkel of online. De bijenwas is een belangrijk ingrediënt. Het zorgt er namelijk voor dat het een crème wordt. Je kunt alle producten ook online kopen, bij bijvoorbeeld Hekserij.

diy creme

Stap 1: Doe 1 eetlepel shea butter in het kommetje.

diy creme

Stap 2: Voeg er 1 eetlepel kokosvet aan toe.

diy creme

Stap 3: Doe er 2 eetlepels olijfolie in.

diy creme

Stap 4: Voeg er een paar druppels vitamine e olie en eventueel etherische olie in.

diy creme

Stap 5: Doe er op het laatste 2,5 eetlepels bijenwas bij.

diy creme

Stap 6: Vul het pannetje met een bodempje water en zet deze op het vuur.

diy creme

Stap 7: Leg nu het bakje met het mengsel in de pan en je zult merken dat het langzaam gaat smelten. Met de lepel kun je de brokjes shea butter en kokosvet kleiner stampen zodat het allemaal wat sneller gaat.

Stap 8: Als het mengsel is gesmolten giet je het over in het doosje. Laat het mengsel in ieder geval niet lang in het bakje staan, want dan gaat het verharden. Om het verhardingsproces een beetje te versnellen kun je het mengsel in het doosje ongeveer 3 á 5 minuten in de vriezer leggen. – Als je geen bijenwas hebt gebruikt ben je nu al klaar en heb je je nagelriemolie. Als je een nagelriemolie hebt is het leuk om hem bijvoorbeeld in een klein sprayflesje te doen.

diy creme

Stap 9: Haal het na de 3 á 5 minuten uit de vriezer en je crème is klaar! Je kunt de crème nu op je nagelriemen smeren en het resultaat zal je zeker zien!

Gebruik jij Lemony Flutter van Lush? En ga jij deze DIY crème ook maken?

Door: Jiami van Lifesplash