Fashion

DIY: Studded hoed

We mogen er langzaam weer aan geloven, de herfst! Dus haal de jassen maar alvast tevoorschijn en kekke hoedjes zijn meer dan welkom. Heb je nog een oud hoedje liggen? Hierbij een DIY om ze een beetje op te pimpen met stoere studs. Erg makkelijk en je hebt meteen je zelfontworpen originele hoed!

diy hoedje

Wat heb je nodig?
– Een hoedje
– Studs
That’s it! Tijd om te knutselen!

diy hoedje

Stap 1: Een leuk hoedje is natuurlijk de basis. Heb je er geen liggen? In kringloopwinkels kun je heel goedkoop een leuk exemplaar vinden, maar je kunt natuurlijk ook bij H&M een hoedje scoren.

diy hoedje

Stap 2: Zorg voor leuke studs. Op Marktplaats zijn er een aantal te vinden, maar als je handig bent met eBay heb je daar veel meer keuze (en goedkoper). De studs in deze DIY zijn vierkante zilveren studs van 7mm doorsnede.

diy hoedje

Stap 3: Je legt de studs op de plek waar ze moeten komen en dan druk je ze door de stof heen. Het hoedje op de foto is van wol, daar kun je de studs erg gemakkelijk doorheen duwen!

diy hoedje

Stap 4: Aan de onderkant moet je de ’’ tandjes’’ omvouwen,  zodat de studs goed vastzitten.

diy hoedje

Stap 5: En klaar ben je! Bij dit voorbeeld zijn de studs alleen op de rand gedaan, maar je kunt natuurlijk oneindig variëren en je eigen creativiteit erop los laten!

Ga jij ook zo’n leuk hoedje in elkaar knutselen?

Door: Laura (MIXT op Girlscene) We vonden haar DIY op het forum & konden jullie die zeker niet onthouden!