Lifestyle

DIY: Travel journal

Je bent heerlijk op vakantie geweest en het was zo leuk! Dat wil je natuurlijk niet vergeten. Alleen wat foto’s bewaren is wat standaard en zonde van jouw creatieve talenten. Een travel journal is ideaal, ziet er gaaf uit en ook nog een super leuk om te doen!

Bewaar alles van je vakantie: bonnetjes, entreekaartjes, buskaartjes, stafkaart, ansichtkaarten, postzegels, suikerzakjes, foldertjes, noem maar op! Heb je zin om het te maken? lees verder!

inspiratie travel journal

Benodigdheden
– verzameling van flyers, papiertjes etc.
– Fineliners
– Lijm
– Decoratietape
– Postzegels
– Stukjes landkaart
– Stempels
– Strijkletters
– Notitieboekje (Ik, Jet, heb de mijne van de HEMA voor maar € 2,95!)
– Schaar
– Envelop
– Andere leuke dingetjes, gebruik jouw creatieve talent!

inspiratie travel journal

Wat moet je doen?
Stap 1:
Pak je notitieboekje en bedenk een leuke compositie voor de voorkant met postzegels, stempels en stukjes van een landkaart.

Stap 2: Voor de binnenkant kun je jouw verhalen op bijvoorbeeld stukjes bonnetjes en envelopjes schrijven.

inspiratie travel journal

Stap 3: Versier het met allerlei leuke dingetjes.

Stap 4: Leuke ideetjes voor pagina’s: leuke hotspots, adressen om kaartjes naar te sturen en je gegevens (zodat als je jouw travel journal kwijt bent de vinder het naar jou kan terugsturen!).

inspiratie travel journal

TIPS
– Neem een klein 'knutsel kitje' mee op vakantie met onder andere mooie pennen, lijm of dubbelzijdig plakband, schaar en ter decoratie wat decoratie tape en stickers.

– Je kunt ook wat dingen met een paperclip vastzetten, zodat je thuis alles rustig kunt organiseren en inplakken. Laat eventueel ook wat ruimte over voor foto's die je nog wil uitprinten en inplakken. Bijvoorbeeld Instagram foto's!

- Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als ondergrond. Daarom plak je vervolgens weer andere dingetjes of schrijf je je verhaal. - Om je tekst eventueel wat op te lichten tussen al die drukke plaatjes kun je gebruik maken van post-its of etiketten. Zo vallen je bijschriften net wat beter op.

– Experimenteer met achtergronden! Plak bijvoorbeeld de plattegrond van de camping in of gebruik de verpakking van Italiaanse cornflakes als ondergrond. Daarom plak je vervolgens weer andere dingetjes of schrijf je je verhaal.

– Om je tekst eventueel wat op te lichten tussen al die drukke plaatjes kun je gebruik maken van post-its of etiketten. Zo vallen je bijschriften net wat beter op.

inspiratie travel journal

– Plak een envelop aan de binnenkant van je notitieboek voor alle papiertjes en frutsels die te dik zijn om in te plakken of die er los bij horen.

Nog wat meer inspiratie nodig? Dit is hoe mijn boekje er verder nog uitziet!

travel journal

travel journal

travel journal

travel journal

travel journal

travel journal

travel journal

Gaan jullie ook een leuke travel journal maken van jouw vakantie?

Bron: Sophiesweetvintage

Door: Jet

Dankje Jet, voor deze DIY! Benieuwd naar Jet? Bekijk dan even haar blog!