Lifestyle

DIY: Budgetproof kaarshouder

Kaarsjes zijn altijd een stuk gezelliger dan lampen. Ze geven een warm en gezellig gevoel, vooral als het in een leuke kaarshouder zit! Wist je dat je heel simpel en super budgetproof is om een eigen houdertje te maken? Heel leuk om te doen op een vrije zondag tijdens deze herfstige dagen! Ik, Annemarie, ging voor jullie aan de slag.

diy kaarshouder

Benodigdheden:
– Een oude glazen pot. Bijvoorbeeld een jampot, een appelmoespot, maar je kunt ook een pot kopen bij Xenos voor een paar euro. 
– Sterke lijm
– Touw, kant, taartpapiertjes (Action, prijs € 0,39) 
– Een lekker-ruikende kaars

diy kaarshouder

Stappen:
Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden, maar de manier waarop ik mijn kaarsenhouder gemaakt heb, is op de volgende manier:

Stap 1: Maak de pot heel erg goed schoon. Hij mag niet meer vet zijn, want dan pakt de lijm niet goed. Afwasmiddel werkt prima als ontvetter. Natuurlijk ziet de pot er ook mooier uit als hij mooi schoon is en glanst. 

Stap 2: Pak je bol touw en doe een beetje lijm (transparante, anders zie je een gele vlek zitten!) op het uiteinde van het touw. Druk dit tegen de glazen pot en houdt dit even vast. Meestal staat op de lijm zelf wel hoe lang je iets moet laten drogen/ vasthouden. 

Stap 3: Plak ook het taartpapiertje of een stuk kant met een klein beetje lijm vast aan de pot, precies waar jij het wilt hebben. 

Stap 4: Wikkel het touw om de pot, totdat je vindt dat het genoeg is. 

Stap 5: Knip het touw af en doe weer een beetje lijm op het uiteinde. Plak dit aan de pot vast. Je kunt het ook onder de andere strengen touw binden, maar lijmen gaat ook prima. 

diy kaarshouder

Ga jij dit ook zo'n leuke kaarshouder maken?

Weet jij nog een leuke DIY en ga jij binnenkort hiermee aan de gang? Maak dan foto's en stuur ons het verslag in een Word-bestandje naar info@girlscene.nl o.v.v. 'DIY voor Girlscene'.

Bron: Lauren Conrad

Liefs, Annemarie van 'Je m'appelle Annemarie'