Fashion

Creatief met wasknijpers

Een wasknijper alleen om de was op te hangen? Nee hoor! In dit artikel lees je hoe jij zo’n wasknijper op een andere manier kunt gebruiken dan alleen jouw onderbroeken en schone T-shirts mee op te hangen. En omdat wij allemaal creatieve meiden zijn, kunnen we niet wachten om de handen uit de mouwen te steken!

Wasknijper als magneet
Iedereen heeft wel een magneet op de koelkast hangen. Dat is handig, want dan zijn leuke (een foto met je familie) en belangrijke (note: morgen naar de tandarts!) dingen goed te zien. Maar wat doe je als je deze niet meer hebt? Maak ze zelf!

Wat heb je nodig?
– Wasknijpers
– Eventueel (spray) verf als je de wasknijper een kleurtje wilt geven
– Zelfklevende magneten (te koop bij o.a. Action)

knijper

knijper

knijp

Wat moet je doen?
Het is heel simpel: verf eventueel de wasknijpers en plak de magneet aan een kant van de magneet. Plak de wasknijpermagneten op de koelkast en hang er iets tussen dat jij leuk vindt (een plaatje, een memo, een foto). Klaar! Jouw koelkast is de meest persoonlijke en originele.

Wasknijper als bloempot
Een simpel concept, maar dat maakt het juist zo leuk. Gebruik wasknijpers als bloempot! Een beetje groen is altijd goed in je kamer. Zorg voor een leeg metalen blikje en knijp er een paar wasknijpers omheen.

knijper

knijper

knijper

knijper

knijper

knijper

Dit idee kun je zo simpel en zo moeilijk maken als je zelf wil. Je kunt de knijpers zo laten, maar je kunt ook een totaal andere look creëren door de knijpers te verven of door er bijvoorbeeld glitters op te lijmen. Fleur je kamer helemaal op!

Hoe maak je zulke leuke glitterknijpers? Zo!

knijper

glitter

glitter

glitter

Wasknijper als gift

gift

Wasknijpers kunnen voor veel dingen gebruikt worden. Zo kun je een wasknijper gebruiken als decoratie voor een cadeautje. Verf de knijper in de kleur van het pakpapier of de lint die om het pakje zit. Schrijf een lief berichtje op een kaartje en doe het kaartje en het lint tussen de knijper. Zo geef jij een super lief en persoonlijk cadeautje!

Wasknijper als top voor op een huwelijkstaart

cake

cake

cake

cake

Wasknijper als spiegel

knijper

knijper

knijper

knijper

knijper

Nog meer inspiratie nodig?

knijper

knijper

knijper

knijper

knijper

Welk idee vind jij leuk & wie heeft er nog leuke ideetjes met wasknijpers?

Bron: homedit, countryliving, pinterest, theglitterguide

Door: Emma