Fashion

DIY: Sneeuwmuts

Het is weer tijd voor mutsen! Natuurlijk wil jij er altijd leuk bij lopen, dus je gaat alleen de deur uit met een leuke muts. Maar, je kijkt in je portemonnee en tot je grote schrik ontdek je dat je geen cent te makken hebt! Geen zorgen, met deze DIY kun jij zelf een leuke muts maken.

diy

Benodigdheden:
– Garen
– Witte garen voor de pom pom
– Haaknaald (om het proces te versnellen)
– Schaar

diy

Stap 1: Meet jouw hoofd (of het hoofd van degene voor wie je het gaat maken) van kaak tot kaak

diy

Stap 2: Haak een rechthoek in de lengte van jouw maten. Let op dat je het breed genoeg voor je hoofd maakt! De breedte zal voor elke muts anders zijn, dus kijk maar wat bij jou past.

diy

Stap 3: Maak een kant van de rechthoek dicht en keer het binnenstebuiten.

3

Stap 4: Het maken van de pom-poms is een fluitje van een cent. Wikkel beide kanten van het plastic met garen, knip de draad om de vorm en bindt ze samen met een stukje borduurgaren in een bijpassende kleur. Trim de verdwaalde stukken en ta-da! Kom je er toch niet uit? Bekijk dan onderstaande video:

 

diy

Stap 5: Naai je pom-pom op het puntje van je muts. Gebruik 3 tot 5 steken om het goed vast te maken.

diy

Stap 6: Knip twee stukken garen in tenminste 90 cm. Vouw ze in tweeën en knoop ze aan de rand van een kan van je muts. Vlecht de twee garen en knoop ze op het einde.

diy

Je kunt de muts op allerlei manieren costumizen zoals jij wilt! Je kunt de pom-poms bijvoorbeeld ook aan het einde van je twee touwtjes hangen.

diy

diy

diy

Ga jij ook zo’n sneeuwmuts maken?

Bron: abeautifulmess

Door: Emma