Lifestyle

Show je kamer: Julianne

Show je kamer is de rubriek om jouw kamer in de spotlight te zetten. Iedere week gluren wij in de kamer bij een van onze lezeressen die haar deuren voor ons en jullie opent! We kunnen onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en willen graag weten wat hun stijl is en waar ze hun meubels shoppen. Deze keer: de kamer van Girlscene lezeres Julianne!

Hey hoi! Mijn naam is Julianne en ik ben 19 jaar. Afgelopen juni ben ik geslaagd voor mijn HAVO diploma. Dit werd vervolgd door een HBO studie (de Pabo), dus moest er ook een mooie studentenkamer komen. De dag waarop ik mijn diploma uitslag kreeg, ben ik ook meteen de eigenaresse geworden van deze kamer, die er toen nog zo uitzag: 

Ik werd verliefd op de grote ramen, maar die geel verkleurde muren en kozijnen konden echt niet. Ik wist precies hoe ik het wilde hebben: een lichte kamer met de tinten wit, grijs en lichtroze (dat ik ooit nog kan vervangen door bijvoorbeeld mintgroen). De witte meubels en het vloerkleed heb ik gekocht bij de Ikea. Mijn bank heb ik tweedehands op de kop kunnen tikken voor een spotprijsje en hij zit heerlijk! Wel merkte ik dat, door alle witte meubels, de kamer veel tierelantijntjes nodig had om het wat knusser te maken. Ik was dus ook véél in de Action te vinden…

In de ladekast zit onder andere mijn kleding en beddengoed, en de eettafel kan uitgeschoven worden tot een vierkant model. Hier kan ik dan prima bezig voor mijn studie. Maar als student heb je natuurlijk ook heel wat andere rommel in huis: eten, wasmiddel, schoonmaakspullen, servies. Achter de grijze deur bij de eettafel bevindt zich een inbouwkast en hier staat mijn koelkast in, mijn voorraad aan eten en drinken, servies en een printer. In de witte kast naast de wasbak staan huishoudelijke spullen en mijn schoolboeken. Op deze manier is die rommel lekker opgeborgen! Mijn blazers en vesten die niet opgevouwen kunnen worden, hangen aan twee haakjes die in de muur zijn bevestigd. Op die manier hangen ze niet in de weg.

Ik wil in het bijzonder mijn vriend bedanken die, terwijl ik 10 dagen op vakantie was, mijn gehele kamer heeft geverfd, behangen en opnieuw het stroom heeft aangelegd (omdat dit onveilig was), en dit alles als verrassing. Ook heeft hij in de maanden erna wandplanken opgehangen, nieuwe (brandwerende) deuren gezet, extra dingetjes in de muur geboord, mijn koelkast helpen sjouwen, bij elk raam en elke deur tochtstrips geplaatst en er zijn vast nog een aantal dingen die ik ben vergeten. Al met al, zonder hem was dit misschien niet mijn droomkamer geworden. Je bent een topper!

Liefs, Julianne

Wat vind jij van de kamer van Julianne?

Ben je ook zo trots op & happy met je kamer? Stuur dan je foto + informatie over jezelf, je kamer en je stijl o.v.v. "Show je kamer" naar info@girlscene.nl en wie weet sta jij straks met je kamer op Girlscene.nl!