Fashion

De kledingkast van… Jade

Duik jij het liefst direct de kledingkast van je vriendin in, wanneer je op bezoek komt? Om vervolgens te zeggen: ‘Wat leuk! Oh, draag jij deze nooit? Wat zonde!’ (hint hint). Ja, ongegeneerd neuzen in andermans kast is altijd een feestje! Tot je je zus in jouw kast ziet snuffelen. Vandaag neemt lezeres Jade, met toestemming uiteraard, ons mee in haar kledingkast. Kijk je mee?

De kledingkast van... Jade

De kledingkast van... Jade

Hoe zou jij de inhoud van je kledingkast omschrijven?
Een mix van fluorescent, 70’s, rock ’n roll en hipster-gypsy style. Ook zie je in mijn kast veel zwart, rood en gouden key items en heel veel accessoires.

De kledingkast van... Jade

De kledingkast van... Jade

Mijn DIY shirtje is ook favoriet. Het is helemaal zelfgemaakt.

Welk item is favoriet?
Een vintage, high-waisted zwart met rode tie-dye short in combinatie met een gouden ketting. Ook mijn DIY galaxy shirt draag ik echt te vaak. Ik ‘draag’ ook altijd mijn gouden doodskop oortjes, maar ik ging er laatst op staan en nu is er eentje af. Toch blijf ik muziek luisteren met dat ene overgebleven oortje en weiger ik de saaie, zwarte oortjes te gebruiken die ik eerst had, haha.

De kledingkast van... Jade

Wat is het duurste item in je kast?
De dingen die ik heb gekregen waarschijnlijk. Ik heb een ketting van 30 euro en van Evil Twin heb ik een hemdje, geen idee hoeveel deze precies kostte, maar de rest van mijn wardrobe is bijna allemaal van grote winkelketens of uit vintage winkels, dus… Ik heb dat hemdje trouwens helemaal verknipt. Hoezo, zonde? Anders zou ik het toch niet dragen πŸ™‚

De kledingkast van... Jade

Wat is je beste koop?
Een zwart jurkje met see-through mouwen gemaakt van verschillende soorten stof is mijn perfecte LBD (little black dress), die je ook onder cropped tops kan dragen.

De kledingkast van... Jade

Wat is je grootste miskoop?
Mijn paarse winterjas. Het is helemaal niet mijn stijl en veelte lang voor mij. Ik ben echt een dwerg, haha, dus ik verdrink echt in die jas.

De kledingkast van... Jade

Van welk kledingstuk heb jij er meer dan genoeg?
Shirts. Ik ben net een obsessief verzamelende eekhoorn, ik kan er geen genoeg van hebben. Ik wilde dat ik een collectie bandshirts had van allerlei concerten, maar stiekem heb ik er maar eentje, van My Chemical Romance (wie waren er nog meer bij het concert in Tilburg?). Ik was eigenlijk nogal tegen de H&M bandshirts, omdat er zoveel meisjes er alleen een kopen omdat ze het stoer vinden en de band nauwelijks kennen. Maar een paar dagen geleden zag ik echt een heel mooi The Clash shirt, bij de mannenafdeling, dat wel, maar ik ga ‘m toch halen en oversized dragen ;).

De kledingkast van... Jade

Als jij een walk-in-closet zou laten bouwen, waar moet deze dan aan voldoen?
Het gaat mij meer om de inhoud, want ik ben helaas geen opruimtype met een perfecte inloopkast, alles op kleur gesorteerd etc. Mijn spullen liggen overal door het huis en ’s ochtends raap ik gewoon random kledingstukken op en kijk of het goed staat, haha. Ik zou wel graag een zwarte kamer hebben met glanzend, gouden metalen rekken die aan het plafond hangen, waaraan allemaal dezelfde, witte kleerhangers hangen. Ik weet niet of iedereen dezelfde kleerhangers heeft, maar ik heb echt allemaal verschillende, in allerlei kleuren, vormen, materialen en ik erger mij er dood aan…

Bekijk ook de blog van Jade!

Durf jij het aan de inhoud van je kledingkast bloot te geven? Doe ook mee! Stuur een mailtje met foto’s o.v.v. ‘De kledingkast van’ naar info@girlscene.nl.