Fashion

Parka’s zijn best leuk!

Bij het woord parka denk je toch eigenlijk meteen aan een stoffige vrouwtje met een hobbezak als jas, die ze draagt ‘omdat het zo handig is’. Wij dragen geen kleding omdat het handig is, wij kiezen uit de trends de dingen die we mooi vinden. Zoals parka’s!

Hoorde jij je moeder (vroeger) ook vaak zeggen: ‘Ach, pas het even, misschien moet je het aan zien!’. Zo werkt het bij een parka eigenlijk wel, je moet hem even passen voordat je het ziet. En natuurlijk kun je er beter geen afritsbroek onder dragen met Crocs, maar dat snap je zelf ook wel. Parka’s zijn hip, in een mooie nudekleur of met leuke printjes. En toevallig is dit een trend die nog handig is ook, want als er een Hollands plensbuitje uit de lucht komt vallen, trek jij gewoon je capuchon tevoorschijn!

Afgelopen winter zagen we hem vooral in het donkergroen met eventueel een bontrandje, nu zien we hem in allerlei varianten. Wij hebben een aantal parka’s voor je op een rij gezet.

parka's

Groene parka, Vila, € 69,95

parka's

Rode parka, Topshop, 28 pond

parka's

Parka, V&D Soho, € 29,-

parka's

Gestipte parka, Asos, € 39,36

parka's

Beige parka, Vero Moda via Zalando, € 49,95

parka's

Roze gestreepte parka, Asos, € 39,36

Ik dook afgelopen zondag even met mijn moeder de stad in, toen ik dit exemplaar voor 50% bij H&M zag hangen. Mijn moeder trok een raar gezicht, waarna ik hem pastte en ze de parka toch wel leuk vond! Zo zie je maar, even aantrekken dus!

parka;s parka's

Ga jij een parka passen of vind je het helemaal niets voor jou?

Door Esmée