Lifestyle

Zo houd jij je WhatsApp-gesprek op gang

Tijdens een avondje uitgaan heb je eindelijk het nummer van je crush te pakken gekregen. Je wordt de volgende dag wakker en je besluit je hem een berichtje te sturen. Was hij gisteravond dronken of vond hij jou ook leuk? Wat moet je precies zeggen? En wat als het gesprek stilvalt? Geen paniek, Girlscene heeft tips voor je! 

Tip 1: Begin simpel
Je hebt eindelijk zijn nummer. Maar wat nu? Vindt hij jou ook leuk? Wat moet je sturen? Het eerste berichtje is natuurlijk het spannendst. Je kunt het gesprek bijvoorbeeld beginnen door te vragen of hij het leuk heeft gehad gisteravond. Zo kom je er direct achter of hij zin heeft om met je te praten of niet.

Tip 2: Zorg dat je voldoende gespreksonderwerpen hebt
Bedenk van tevoren onderwerpen waar je over kunt beginnen als het gesprek lijkt stil te vallen. Je kunt vragen naar zijn hobby's of studie of vraag of hij nog plannen heeft voor dit weekend. 

Tip 3: Vraag door
Als hij bijvoorbeeld vertelt dat hij voetbalt, kun je natuurlijk reageren met 'Oh leuk', maar dan ben je waarschijnlijk snel uitgepraat. Je kunt bijvoorbeeld beter vragen bij welke club hij voetbalt en wanneer hij weer moet voetballen. Als het echt heel gezellig is kun je misschien zelfs voorstellen om een keer te komen kijken. 

Tip 4: Zoek een aanleiding
Als je bijvoorbeeld weet dat hij een belangrijke dag heeft gehad, kun je vragen hoe het gegaan is. Hij zal het leuk vinden dat je er aan gedacht hebt. Je laat merken dat je in hem geïnteresseerd bent en je hebt zo een reden om het gesprek te beginnen en is het niet zo awkward als 'Hey, alles goed?' en vervolgens uitgepraat zijn.

Tip 5: Maak het niet te serieus
WhatsApp is niet echt de beste manier om een heel persoonlijk gesprek te voeren. Je kent hem waarschijnlijk nog niet zo heel goed, dus je kunt het gesprek beter een beetje luchtig houden. De kans bestaat dat hij anders niet goed weet hoe hij moet reageren en dat hierdoor het gesprek stilvalt. Als er iets is wat je niet wil is het wel een ongemakkelijke stilte in jullie gesprek.

Tip 6: Bespreek je dag
Vraag hem 's avonds voordat je gaat slapen wat hij allemaal gedaan heeft vandaag. Zo heb je een reden om 's avonds voordat je gaat slapen nog even met hem te appen.

Tip 7: Maak grapjes
Maak grapjes om het gezellig te houden. Vooral in het begin moet het gesprek niet te serieus zijn en mag je best een beetje flirten. Over het algemeen willen jongens een meid met humor. Door grapjes te maken laat je zien dat een gesprek met jou niet saai is. Zorg ervoor dat het een gezellig gesprek wordt en niet een soort interview om zo snel mogelijk alles over hem te weten te komen. 

Tip 8: Je hoeft niet direct te reageren
We hebben met zijn allen bedacht dat je direct moet reageren als je een berichtje krijgt via WhatsApp. Maar waarom eigenlijk? Toen WhatsApp nog niet bestond moest je sms'en en kon je niet zien of iemand je berichtje al had gelezen. Ook kwam het vaak voor dat iemand geen telefoon bij zich had. Nu is iedereen de hele dag bereikbaar en verwachten we dan ook dat iemand binnen 10 minuten reageert. Je mag best even nadenken wat je terug wil zeggen. 

Tip 9: Wees niet opdringerig
Het heeft geen zin om hem helemaal te bombarderen met berichtjes als hij even niet reageert. Waarschijnlijk vindt hij je alleen maar opdringerig. Als hij even niet reageert dan is daar vast wel een reden voor en zul je gewoon geduld moeten hebben. Als je hem wel bombardeert met berichtjes bestaat de kans dat hij helemaal niet meer reageert en dan wordt het nooit iets tussen jullie.

Heb jij nog goede tips om het gesprek met je crush op gang te houden?

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀