Beauty

Girlscene redactie test: NYC Natural Matte foundation

Alle budget make-up liefhebbers opgelet! Ben je op zoek naar een nieuwe foundation, maar weet je niet welke je deze keer moet oppikken? Dan heeft Girlscene nu een optie voor je. De redactie test de vernieuwde NYC Natural Matte foundation uit die belooft een matte en egale finish te geven. Maakt NYC de beloftes waar? Lees dan verder. 

De zomervakantie is bijna voorbij, maar toch hebben sommige meiden behoefte aan een matte foundation. Het is niet altijd even makkelijk om een matterende foundation te vinden in de drogisterij en daar brengt NYC verandering in. De vernieuwde Natural Matte Foundation belooft luchtig aan te voelen op de huid en geeft tot 12 uur lang een egale matte finish. Onregelmatigheden worden gecamoufleerd en bovendien zou de foundation gelijkmatig aanbrengen. Wij zijn benieuwd of NYC de beloftes nakomt!

Girlscene's Renée, Emma en Danique testen de NYC Natural Matte foundation. Renée heeft een vettere t-zone en normaal tot droge wangen, Emma's huid is (extreem) droog en Danique heeft een normale tot gecombineerde huid. Normaal gesproken is het niet aan te raden om matte foundations te gebruiken op een droge huid, maar wij willen graag het effect op verschillende huidtypen zien. 


In de winkel vind je drie verschillende kleuren van de NYC Natural Matte Foundation. De lichtste kleur is 001 Ivory, de medium kleur is 103 Soft Beige en de donkerste tint is 002 Sand. Jammer van de beperkte kleurkeuze! Maar inmiddels zijn we dat wel gewend van (budget) drogisterij foundations. 


Ivory is dus de lichtste kleur met een neutrale tot gele ondertoon. Voor extreem bleke meiden is dit te donker, maar het past wel bij je als je een NW/NC20 bent in MAC foundations. Zowel Soft Beige als Sand liggen meer aan de roze kant qua ondertoon. Dit is ook een dingetje met drogisterij foundations. Helaas is het voor meiden met een warme en/of gele ondertoon lastig om de juiste match te vinden. De donkerste kleur is niet echt donker, dus meiden met een diepe huidskleur grijpen mis. 


Voor & Na. Renée test de lichtste kleur: Ivory. Voor het mooie is de foundation net iets te warm. 


Voor & Na. Emma test de lichtste kleur: Ivory. De kleur past bij de rest van haar lichaam. 


Voor & Na. Danique test de donkerste kleur: Sand. Een goede kleurmatch! 

Formule
Renée: Het is geen waterige vloeibare foundation, want het voelt juist vol en stevig aan.

Emma: De foundation voelt dik aan.

Danique: De structuur is gemiddeld, tegen de dikke kant aan.

Aanbrengen
Renée: Bij het aanbrengen met de Real Techniques Buffing Brush merk je meteen dat het een foundation is die snel droogt. Het is belangrijk om snel de foundation aan te brengen en te blenden in de huid, omdat je anders een vlekkerig en streperig resultaat krijgt. 

Emma: Gebruik bij een droge huid een primer om het aanbrengen makkelijker te maken. Voor de foto's is eerst een laagje Rimmel Fix & Perfect Pro Primer (€9,99) gebruikt. Aanbrengen met de handen gaat dan prima.

Danique: Aanbrengen met je handen zonder eerst een primer te gebruiken is niet aan te raden. De foundation voelt stroef aan en bovendien krijg je gekke 'rolletjes' alsof je de foundation er weer afveegt.

Dekking
Renée: Bijna elke matte foundation dekt goed. Zo ook NYC Natural Matte! De dekking is gemiddeld tot goed dekkend, maar je ziet wel je eigen huid door de foundation heen. 

Emma: De dekking is heel goed en laat onzuiverheden niet meer opvallen. 

Danique: De foundation maakt de huid op een natuurlijke manier egaal. 

Finish
Renée: Bij een gecombineerde huidtype worden droge plekken benadrukt en dat komt door de matte finish. Close-up zie je de foundation licht op de huid liggen, maar van een afstandje oogt het natuurlijk. Na een uurtje of twee gaat de extreem vette huid wel iets glimmen, maar dat is niet iets wat je niet kunt oplossen met een beetje poeder. 

Emma: Op een droge huid zie je bijna altijd foundation liggen en dat is bij NYC Natural Matte niet anders. Toch oogt het verder natuurlijk en blijft de huid de hele dag mat. 

Danique: De finish is heel natuurlijk en daardoor valt de foundation niet op. Ook dichtbij zie je de foundation niet op de huid liggen. 

Opbouwen
Wie concealer liever overslaat en daarom graag twee lagen foundation aanbrengt kan dat beter niet doen met deze foundation. NYC Natural Matte is niet erg buildable zoals ze dat noemen. Je poriën worden benadrukt en je ziet de foundation dan goed op de huid liggen. Houd het dus simpel en ga voor één laagje!

Prijs
NYC Natural Matte Foundation kost €3,99.

Eindoordeel
NYC Natural Matte foundation is geschikt voor meiden met een normale tot vette huid zonder droge plekjes. Grotendeels maakt NYC de beloftes waar. Het matteert, verbergt onzuiverheden redelijk en oogt natuurlijk. Het aanbrengen gaat makkelijk als je snel werkt (en eventueel een primer gebruikt) en het voelt inderdaad niet zwaar op de huid. Als jouw kleur erbij zit en je graag een foundation koopt die geschikt is voor overdag en uitgaan is NYC Natural Matte een goede match. De foundation overleeft gemakkelijk een school- of werkdag! 
Let op: de kleur kan licht oxideren op de huid, wat betekent dat het gedurende de dag donkerder uitpakt. 

Renée: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10
Emma: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10
Danique: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Welke foundation gebruik jij? Wat is je favoriete budget foundation?