Fashion

Online kleding, tassen en schoenen mashen

Of iets hot or not is, dat bepalen we het liefst zelf. Hoe leuk zou het zijn als er een site is waar we dat kunnen doen met tassen, schoenen en kleding? Dat kan nu met shoemash.nl!

shoemash

shoemash.nl

shoemash.nl

Op de site shoemash.nl bepaal je met een simpele klik of de schoenen die je voorbij ziet komen hot or not zijn. Op het eind komt uiteindelijk dé ideale schoen tevoorschijn op je scherm, met verwijzing naar de webshop (zoals Asos, Zalando, Wehkamp, Supertrash, Invito en Dolcis) waar je deze gelijk kunt bestellen. Aan de zijkant van de site staat een menu waar je de soort schoen kunt filteren op bijvoorbeeld pumps, laarzen, sleehakken en peeptoes en of deze een hoge of lage hak moeten hebben.

shoemash

Fashionmash.nl

shoemash

Bagmash.nl

Dit kan niet alleen met schoenen, maar ook met tassen op bagmash.nl en met kleding op fashionmash.nl. Leuk om te doen als je op zoek bent naar een compleet nieuwe outfit of als tijdverdrijf samen met je vriendinnen. Je kunt ook een account aanmaken en een item in je virtuele kledingkast bewaren.

shoemash.nl

Het concept van deze site is bedacht door Melvin (28). Hij kwam op het idee voor deze site door de film The Social Network, de film over Facebook oprichter Mark Zuckerberg. In de film zie je hoe hij begint met de site Facemash. Bezoekers van deze site krijgen steeds twee foto’s van studentes van de universiteit te zien en kunnen steeds bepalen wie van de twee zij het knapst vinden. Daar komt het woord mashen dus van. Maar hoe komt een man nou op het idee voor zo’n site? “Mannen zijn gek op vrouwen en vrouwen zijn gek op schoenen”, vertelt Melvin lachend. Hij is ook het brein achter de site 24hourfashiondeal.nl, waar we laatst nog over schreven.

Binnenkort kunnen ze in Amerika, Engeland, Frankrijk, Turkije en Brazilië ook beginnen met het mashen van kleding en schoenen.

Wat vinden jullie van dit nieuwe concept?

Door Brenda