Lifestyle

Boyspanel: antwoorden #5

Het boyspanel is terug! Vier leuke jongens beantwoorden elke keer jouw brandende vragen over liefde, daten en relaties waar je eerder nooit een antwoord op kreeg. Want wat betekent het écht als een jongen vaak naar een meisje kijkt en wanneer vertelt een jongen zijn vrienden dat hij iemand ziet zitten? Lees verder om achter de antwoorden van Brian, Joe, Bart en Rick te komen!


Meet Bart, Brian, Rick & Joe: Girlscene's Boyspanel! Meer weten over de jongens? Lees dan dit artikel.

Hoe ga je ermee om als je vriendin je ouders niet leuk vindt (of vice versa)?
Rick: M’n familie betekent veel voor mij en als je daar op welk vlak dan ook geen respect voor op kan brengen is het klaar. Maar als mijn ouders mijn vriendin niet mogen dan zal ik toch gaan voor mijn ouders. De mening van mijn ouders is wel het belangrijkste, zij kennen je immers het beste.

Joe: Ja dat is natuurlijk niet echt tof, het zijn je ouders. Mocht er een soort reden zijn dan kan dat natuurlijk. Maar echt chill lijkt mij het niet. Ik denk dat als je de ouders niet heel leuk vindt dat je dat niet per sé hoeft uit te spreken. Je hoeft geen vrienden met hen te worden. Maar een simpel praatje mee maken moet je gewoon kunnen doen. Doe het voor je meisje/vriendje lijkt mij, voor hem/haar heb je gekozen. En die ouders, ach, die zijn niet de hoofdzaak van de relatie.  

Bart: In beide gevallen zullen ze er mee moeten leven. Mijn ouders zullen sowieso proberen het te verbergen, dat doen ze ook als ze denken dat een meisje niet mijn type is ben ik achter gekomen. Als mijn vriendin zal ze toch moeten accepteren dat het mijn ouders zijn en anders ga ik wel verder in het leven zonder haar.

Brian: Gelukkig heb ik dat van beide kanten nog niet meegemaakt en ik hoop dat dat ook zo blijft! Ik heb denk ik het voordeel dat mijn ouders altijd erg open naar iedereen zijn en er altijd van alles mag en kan. Dat zou voor mijn vriendin in ieder geval de eerste keer prettig zijn omdat ze zich dan al snel thuis kan voelen. Verder kan ik mezelf wel goed aanpassen aan andere mensen als dat nodig is, dus dat is ook lekker makkelijk voor de ouders van mijn vriendin.

Hoe zou je het oplossen als jij en je beste vriend hetzelfde meisje leuk vinden?
Bart: Gelukkig is me dit nog niet overkomen en ik verwacht ook niet dat het zal gebeuren aangezien wij beiden een andere smaak hebben. Mocht het toch gebeuren dan zou ik het meisje laten kiezen en zal de ander daar mee moeten leven. Natuurlijk niet op de manier van “goh, voor wie kies jij? Mij of mijn beste vriend?”, maar via een subtiele aanpak. Allebei afspreken normaal met haar om te blijven gaan en afwachten voor wie ze het eerst interesse toont, het initiatief van haar laten komen. En als ze geen van beiden kiest is het voor beide het beste denk ik. Het moet alleen niet zo zijn dat het meisje onze vriendschap verpest doordat we allebei op “jacht” gaan want vrienden gaan langer mee dan een crush. Bro’s before ho’s!

Brian: Tsja… Ik denk dat iedereen inmiddels wel de zin: "Bro's before Ho's" kent en ik mag hopen dat dat in dat geval ook daadwerkelijk zo is. Gelukkig ben ik nog niet in die situatie terecht gekomen, maar ik weet zeker dat we er allemaal goed uit zouden komen met elkaar.

Rick: Ik zou onderling afspreken dat we allebei een ander meisje gaan zoeken, dit geeft in de toekomst alleen maar gedonder en brengt de vriendschap alleen maar in gevaar. Bro’s before ho’s in dit geval.

Joe: Lastig lastig, “Trial by combat”, kop of munt, steen/papier/schaar. Ik zou het zo oplossen door het meisje een beetje de beslissing te laten maken, natuurlijk vertel je haar niet dat jullie haar beide leuk vinden maar meer als in naar wie zij het meest toetrekt. Die andere moet dan ook wel een echte vent zijn en zijn verlies aanvaarden. Tja, heb gelukkig nog niet in die situatie gezeten. Hopen dat dat zo blijft!  

Wat voor cadeau krijg je graag van je vriendin voor je verjaardag?
Joe: Kaartjes voor een vet festival, vakanties, dinertje voor tweetje, een goed boek, tijdschrift abonnement, leuke film, spel… Zolang het origineel is en er heel veel liefde in zit vind ik elk cadeau leuk.  

Bart: Iets waarmee ze zichzelf laat kennen. Als ik bijvoorbeeld een cadeau geef is het ’t liefst iets origineels, creatiefs en als het kan ook iets wat bruikbaar is of humor kent want dat laat zien wat mijn karakter is. Dus iets waar ze haar persoonlijkheid in heeft gestopt en tegelijkertijd een toevoeging van waarde heeft voor mij zou ik heel leuk vinden. Maar een simpel etentje is ook leuk.

Brian: Oei… Nu ga ik een cliché antwoord geven, maar het is wel echt waar! Het maakt mij echt niet uit wat ik krijg, zolang het idee maar goed zit. Het cadeau hoeft dus geen geld te kosten en het is goed om te bedenken dat de kracht van een cadeau soms juist zit in het simpele ervan! Bijvoorbeeld gewoon gaan fietsen/wandelen en op een leuke plek die je toevallig tegenkomt gaan picknicken. Of een dagje naar het strand met z'n tweeën. Of een lekker diner koken. Andere voorbeelden laat ik over aan jullie creativiteit!

Rick: Het zou prettig zijn om een persoonlijk cadeau te krijgen van haar. Een cadeau waar ze over na heeft moeten denken. Een cadeau dat bij mij past en bij mijn hobby’s. Zo laat je zien dat je wat van mij weet. Het hoeft trouwens geen duur cadeau te zijn, liefde is ook niet in euro’s uit te drukken.

Met welke openingszin begin jij het gesprek met een meisje?
Rick: Meestal heeft het betrekking op iets wat op het moment zelf van toepassing is, een standaard (internet) openingszin is alles behalve origineel te noemen.

Joe: “Hoi, neuken?” nee natuurlijk niet, maar dat verschilt toch per setting. In een club of festival kan je beginnen met vragen of ze de muziek tof vindt, of dat ze wil dansen. Maar op school zou dat een beetje misplaatst zijn. Ik stel een vraag, ben geïnteresseerd. Wil dingen van haar weten. Hoe gaat het met haar examens/rijbewijs/etc.  

Brian: Het klinkt misschien heel stom en droog, maar ik begin altijd met "hey!" en dat werkt altijd! Ben in ieder geval nog niemand tegengekomen die daar niet op ingaat. Daarna begin ik gewoon te praten over dat wat ik op dat moment van toepassing vind of wat me te binnen schiet. Ik ben sowieso een beetje anti-slechte openingszin, tenzij je er een goed toepasselijk grapje van kan maken.

Bart: Ik hou niet van regen, maar wel van spetters. Nee ik heb het niet zo met openingszinnen, ik vind het wanhopig overkomen en zelf wil ik ook niet worden aangesproken op zo’n manier. Ik begin vaak het gesprek met een algemene opmerking, een vraag of een complimentje.

Wat vind je ervan als een meisje hard to get speelt?
Brian: Dat zie ik als een uitdaging! Nou moet het natuurlijk wel duidelijk zijn dat ze inderdaad hard to get aan het spelen is en niet gewoon niet geïnteresseerd is. Natuurlijk ligt het er ook aan hoe ze het speelt, maar dat spreekt voor zich denk ik.

Rick: Dit is lastig na te gaan of het oprecht hard to get is. Ze kan ook net zo goed legit een druk leven hebben en niet altijd beschikbaar zijn. Maar om op de vraag terug te komen: Het is niet leuk. Je speelt toch met mijn gevoelens en dat is niet relaxed. Buiten dat ben je niet jezelf en dat is een factor waar ik op afknap, als later in de relatie blijkt dat je helemaal niet zo’n sociale vlinder bent of “oh zo druk” bent ga ik toch vraagtekens plaatsen.

Bart: Ligt eraan hoe ze het speelt. Je kunt het heel hard spelen en op een speelse manier, door toch wel te laten merken dat ze me leuk vindt. De eerste vind ik maar een afknapper. Grote kans dat ik niet meer op je afstap. Maar als ze af en toe een beetje toegeeft, zodat ik weet dat ik wel moeite moet doen maar haar wel zover kan krijgen als ik die moeite neem, dan kan het wel leuk zijn.

Joe: Het heeft wel iets, beetje aftasten. Moet natuurlijk niet zo ver gaan dat je na een maand nog nergens bent. Maar een beetje HTG is wel leuk. Mannen houden van jagen, en we gaan net zo lang door totdat we hebben wat we willen. Kan een leuk spelletje zijn, maar zorg dat het wel eerlijk gaat, niet HTG spelen en dan uiteindelijk zeggen dat het niets wordt… dan is het allemaal een beetje voor niets. Is ook zo lullig.

Wil je dat jouw vraag de volgende keer beantwoord wordt? Mail de vraag dan naar stage@girlscene.nl onder vermelding van 'Vraag aan Boyspanel'!

Pin je inspiratie in Pinbook