Fashion

DIY: budget kleding

Redactie

Een berg kleding die je nooit meer aantrekt, een bankrekening die rood kleurt en een spaarvarken waar je al bijna de bodem van ziet. Vervelend, want het is echt weer eens tijd om nieuwe kleren te kopen. Je loopt namelijk al een paar weken steeds in hetzelfde en je bent dit wel zat. Om geld te besparen Γ©n een leuke middag te hebben, hebben wij een paar do it yourselfs op een rijtje gezet zodat je je kledingkast een opfrisbeurt kunt geven!

Honestly WTF heeft ons weer heel veel leuke ideetjes gegeven om je kast low-budget om te toveren. Ze hebben allerlei leuke tutorials! Wij hebben gekozen voor een shirt en een leuke broek.

DIY: Fringe T-shirt
Het lijkt ingewikkeld maar dat is het niet. Zorg eerst dat je je kast een grote schoonmaak geeft en bewaar oude shirts waar je nog iets leuks mee kunt doen. Zo kun je de komende winkeltocht weer even uitstellen en kun je beginnen met deze DIY! Dit shirt is simpel om te maken, maar neemt wel wat tijd in beslag. Veel lijntjes trekken en knippen, maar daarna mag het resultaat er wel zijn.

DIY

Wat heb je nodig?

– Mannen T-shirt in welke kleur dan ook. Je kunt ook een groot vrouwen shirt kiezen, zolang hij maar niet te strak zit. Dus lekker oversized πŸ™‚
– Schaar
– Liniaal
– Potlood

Zorg dat je een platte, gelijke ondergrond hebt waar je je shirt op legt. Pas je shirt en meet waar je wil dat de fringe begint. Geef dit aan met een potlood. De afstand op de foto is 17 cm vanaf je oksel naar beneden. Als je dit aan beide kanten hebt gedaan, trek je een lijn tussen de twee stipjes. Vanaf deze lijn beginnen de fringes.

Trek strepen naar beneden tot aan de rand waar je shirt is omgenaaid. Dit stukje knip je er straks namelijk van af. Doe dit totdat je hele shirt vol zit met strepen. Knip de onderkant van je shirt af. Hierna kun je beginnen met het knippen van alle verticale strepen. Een leuk klusje! Hierna kun je de hals eraf knippen zodat hij wat wijder valt.

Tada! Geld bespaart en een super leuk nieuw shirtje in je kast!

DIY

Vorig jaar op heel veel catwalks gezien, na deze tutorial in je kast: de color blocked pants. Lekker kliederen met verf en ook hier weer gegarandeerd een leuke middag. Ga samen met vriendinnen aan de slag of plan een middagje voor jezelf. Het is weer heel simpel dus we gaan meteen aan de slag.

Wat heb je nodig?
– Je oude boyfriend jeans of chinos
– Tube kledingverf (in deze DIY is de kleur β€˜Indigo’ gebruikt)
– Platte kwast
– Klein (plastic) bakje
– Tape

DIY

Het hangt van de lengte van je broek af maar trek een lijn op ongeveer 30,5cm afstand van de onderkant (ligt helemaal aan jezelf hoeveel je wilt verven). Plak de tape netjes op die lijn zodat je straks een strak, blauw stuk krijgt.

DIY

DIY

Verf de onderkant van je broek en zorg dat je niet over de tape heen verft. Laat vervolgens alles goed drogen voordat je de tape er weer af haalt.

DIY

DIY

Rol de onderkant op en klaar is kees! Een color blocked broek.

Zo zie je maar weer, nieuwe kleding hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt met een vriendin kleding ruilen, je oude shirt omtoveren tot een nieuw shirt of een spaarplan maken zodat je uiteindelijk toch dat ene leuke jurkje kunt kopen. Een spaarplan maken kan heel gemakkelijk en geeft je een goed overzicht over wat je allemaal verdient en hoelang het duurt voordat je dan iets kunt kopen. Super handig toch? Het is uiteindelijk ook hartstikke leuk als je, zonder al te veel geld uit te geven, toch een leuke outfit aan kunt trekken.

Welk kledingstuk in je kast zou van jou wel een make-over mogen hebben?

Bron: honestlywtf

Door Eline

Must reads πŸ‘€