News

Mooie man: Theo James

Gaat er bij de naam Theo James niet meteen een belletje rinkelen? Wij voorspellen dat over een paar maanden wel anders is. De 29-jarige Theo speelt namelijk de hoofdrol in de boekverfilming van de Divergent-trilogie die eind maart in de bioscoop draait. May we introduce to you… Theo James.

Bron beeld: Reporters

Early Life
Theo Taptlikis werd op 16 december 1984 geboren in Oxford, Engeland. Theo Taptlikis? Jup, zijn opa is Grieks en daar dankt hij zijn Griekse achternaam aan. Maar Theo Taptlikis klinkt niet zo lekker als artiestennaam en daarom heeft hij voor de naam 'James' gekozen. 

Theo is de jongste van vijf kinderen, hij heeft 2 oudere broers en 2 oudere zussen. Over zijn jeugd hebben we weinig kunnen vinden, maar na zijn middelbare school is hij filosofie gaan studeren aan de Universiteit van Nottingham.

Shere Khan
De band is helaas al een tijdje uit elkaar, maar Theo James begon zijn carrière als zanger in een band, Shere Khan. 

Een cover van het Spice Girls nummer 'Wannabe'

Het nummer "Skin"

Het nummer "Straight Up"

Wauw, the boy can sing! We zouden het absoluut niet erg vinden als Theo in de toekomst meer met zijn stem zou doen.


Theo James in 2010 in de serie Downtown Abbey

Doorbraak
Theo's doorbraak kwam vier jaar geleden in 2010, hij speelde een gastrolletje in een paar afleveringen van 'The Passionate Woman'. Een paar maanden later speelde hij een gastrol in de Britse serie Downton Abbey. In de horrorserie 'Bedlam' speelde Theo in 2011 een vaste rol en in 2012 speelde hij een grote rol in de film Underworld: Awakening, waarin Kate Beckinsale de hoofdrol speelde.

Afgelopen jaar speelde hij de hoofdrol in de serie 'Golden Boy', hierin speelde hij de rol van Walter Clark, een agent bij de NYPD (New York Police Department) die de jongste commissaris van de NYPD in de geschiedenis wordt.

Divergent
Maar Theo's grootste rol tot nu toe is de rol van Four/Tobias in de film Divergent, de boekverfilming van de boeken van Veronica Roth. De film gaat over Beatrice/Tris Prior (gespeeld door Shailene Woodley), ze is net zestien en moet kiezen bij welke van de vijf groepen in de stad ze wil horen. De film speelt zich namelijk af, 100 jaar nadat er een grote oorlog in Chicago afspeelde.

Na deze oorlog is de samenleving opgedeeld in vijf verschillende groepen, ieder met een andere waarde. Zo groeide Beatrice op in 'Abnegation', deze mensen zijn onzelfzuchting. Mensen uit Dauntless zijn dapper, de mensen uit Candor kunnen niks anders dan de waarheid zeggen, de Amity zijn aardig en de mensen uit Erudite hebben veel kennis. Alle zestienjarigen moeten een test afleggen waaruit blijkt bij welke groep in de samenleving horen. Bij Beatrice komt er geen eenduidig antwoord uit de test, ze is Divergent.

Theo speelt de rol van Four, een jongen die Tris leert kennen nadat ze gekozen heeft bij welke groep ze de rest van haar leven wil horen. Spoiler alert; Four is een beetje de 'Edward' (Twilight) van het verhaal.


Bekijk hier de trailer van Divergent

Nieuwe projecten
Divergent is een trilogie, binnenkort duikt Theo dus de studio in voor de opnames van het tweede en derde deel van de films. Ondertussen speelt hij ook in de film London Fields met onder andere Johnny Depp en Amber Heard. Ook speelt hij een rol in Franny, een film met Dakota Fanning. 


Bron beeld: Reporters

Girlfriend?
Is Theo James nog single, of heeft hij een vriendin? We zouden het niet durven zeggen. In februari 2013 vertelt hij in een interview met Cosmopolitan dat hij geen vriendin heeft op het moment, maar ja, in een jaar kan er natuurlijk veel veranderen…

Kenden jullie Theo James al? Kijken jullie uit naar Divergent? Hebben jullie de boeken gelezen?

Bron: IMDB, Wikipedia, Page To Premiere, Swide

Pin je favoriete Theo James foto in Pinbook