Lifestyle

Betaalbare cadeautjes voor de kerst

December is een dure maand. We hebben Sinterklaas al gehad, waarvoor we ons spaarvarkentje al flink hebben omgekeerd, maar nu moet je alweer geld uitgeven voor de kerst! Cadeautjes geven en krijgen is hartstikke leuk, maar het is wat minder gunstig voor je portemonnee. Daarom zetten we nu leuke en betaalbare cadeautjes voor je vader, zusje, moeder, vriendje of vriendinnetje op een rij!

Verras je vader

vader

Is jouw vader ook zo'n chaoot? Met dit leuke katje raakt hij nooit meer wat kwijt. En een beetje humor kan nooit kwaad met een cadeautje πŸ˜‰ Verkrijgbaar voor € 11,95 bij Brassa.

boek

Houdt je vader van voetbal? Dan is dit boek iets voor je vader. Is hij niet van de voetbal, dan zijn er natuurlijk nog talloze andere boeken waar je uit kunt kiezen. Op Bol kun je goedkope tweedehands boeken scoren. Deze kost bijvoorbeeld € 19,95 bij Bol.

Speciaal voor je moeder

hand

Geef je moeder iets voor in de keuken! Bijvoorbeeld deze leuke ovenhandschoen, verkrijgbaar voor € 15,- bij Brassa.

tijd

Verras je moeder met een tijdschriftenbon! Op geefeenblad.nl kun je een cadeaukaart kopen die ingewisseld kan worden voor een abonnement naar keuze op de leukste magazines van Nederland. De goedkoopste giftcard is maar 15 euro! Het aantal nummers die je daarmee kunt kopen is afhankelijk van het tijdschrift. Ook handig: het abonnement stopt vanzelf! Bestellen? Doe het hier!

Leuke cadeaus voor je zus(je)

shirt

Verwen je zus(je) met kleding! Welk meisje is er nou niet blij met een kledingstuk… Bij de H&M hebben ze super goedkope en fashionable items. Met een beetje geluk mag je jouw gegeven kledingstuk een keertje lenen ;-). Dit hemdje kost nu € 3,95 bij H&M.

50

Het populairste boek van het jaar is natuurlijk '50 tinten grijs'. Jouw zus kan natuurlijk niet achterblijven! Op Bol is het boek voor € 15,00 verkrijgbaar.

Stoere cadeaus voor je broer

esquire

Geef je broer een tijdschrift! De Esquire is bijvoorbeeld een leuk blad voor jongens (niet geschikt voor een klein broertje). Maar je kunt uiteraard ook een ander tijdschrift kopen. Is jouw broertje helemaal weg van computer? Of van auto's? Fotografie? Gitaren. Er zijn genoeg bladen te vinden die over een specifiek onderwerp gaan. Bovendien is een tijdschrift lekker budget!

kado

Maak je broer blij met een game! Shift 2 is bijvoorbeeld een leuk race-spelletje voor maar € 13,99 bij Bart Smit.

Verwen je vriendje!

boxer

Koop een mooie boxer voor jouw liefje! Verkrijgbaar voor € 12,95 bij Zalando.

olie

Verwen je vriendje met een heerlijke massage. Misschien doet hij het ook wel terug ;-). Verkrijgbaar voor €9,10 bij Yves Rocher.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan even hier.

Geen vriendje? Maar wel een lief vriendinnetje?

boek

Koop een Moleskine voor jouw vriendinnetje. Hierin kunnen jullie de mooiste en leukste herinneringen opschrijven. Schrijf natuurlijk eerst een lief berichtje op de eerste bladzijde :-). Verkrijgbaar voor € 13 bij Brassa.

zus

We love nails! Een potje nagellak is super leuk om te geven, en helemaal niet zo duur. Je kunt nooit genoeg nagellakjes hebben, want ze zijn er ook in zoveel kleuren! Of maak je lief blij met deze manicureset. Mooie nagels hebben was nog nooit zo makkelijk. Verkrijgbaar voor € 4,95 bij H&M.

Nog meer ideetjes voor een liefje:

Bereid een heerlijk maaltje voor jouw geliefde. Liefde gaat door de maag zeggen ze ook wel. Bak een taart of bereid zelfs een heel diner voor! Als je het goed aanpakt, dan is dit heel goedkoop. Kaarsjes aan en klaar! Niks is romantischer en persoonlijker dan een diner voor twee.

Ook een leuk idee: maak tegoedbonnetjes. Deze kun je zelf leuk versieren en schrijven. Op die bonnetjes staat bijvoorbeeld 'massage' of 'romantische boswandeling'. Deze neemt jouw liefje in beslag en hij of zij kan deze indienen op zijn/haar eigen gekozen moment. En jij moet natuurlijk doen wat je liefje zegt!

Niet leuk genoeg?

Er zijn een aantal winkels waar je voor een spotprijsje een super leuk item kunt scoren. Denk bijvoorbeeld aan de Blokker, Xenos, Action en Zeeman. Vooral bij de Action kun je super leuke cadeautjes halen, voor een zacht prijsje. Van bad accessoires en make-up tot schilderdoeken en dingetjes voor in de slaap- of woonkamer.

Heb je echt helemaal geen geld meer? Wees creatief! Zo kun je met weinig tot geen geld, toch een super leuk cadeautje geven. Denk bijvoorbeeld aan leuke collages, een mooi schilderij, een persoonlijk verhaaltje of gedichtje.

Tip: houd de foldertjes goed in de gaten! Met de kerst zijn er vaak veel aanbiedingen, dus zo kun jij een leuk cadeau voor een kleine prijs op de kop tikken.

Wat ga jij geven met kerst?

Door Emma