News

Mooie man: Douglas Booth

Gaat er bij de naam Douglas Booth geen belletje rinkelen? Geen schande, het duurde bij ons ook even voordat de link gelegd was. Douglas kennen we namelijk als het vriendje van Miley Cyrus in de film LOL en als Romeo in de 2013 versie van Romeo & Juliet. Needless to say, he's dreamy. En… HOT! Mogen we je introduceren; Douglas John Booth.

Douglas werd op 9 juli 1992 geboren in Londen. Douglas is dus Brits, maar…. niet voor de volle 100%. Zijn vader is een Britse bankier, zijn moeder is een kunstenares met 50% Spaans en 50% Nederlands(!) bloed. Douglas is dus voor een kwart Nederlands, een reden te meer om van hem te houden ;-).

Bron beeld: Reporters

Douglas woonde tot zijn tiende in Londen en verhuisde daarna met zijn ouders naar het Britse Kent. Op zijn twaalfde kwam hij voor het eerst in aanraking met acteren, toen hij een rol speelde in een theaterproductie op de middelbare school. Een jaar later sloot hij zich aan bij een belangrijke jeugdtheatergroep in Groot Brittanië. Op zijn zestiende scoorde Douglas zijn eerste echte rol in de Britse ghost story 'From Time to Time'. 


Douglas met Miley tijdens de opnamens van LOL | Bron beeld: Reporters

Na een paar kleine rolletjes scoorde Douglas twee jaar geleden zijn eerste échte grote rol in de film LOL als de geliefde van Miley Cyrus. 


Douglas & Hailee in Romeo & Juliet | Bron beeld: Reporters

Afgelopen zomer was Douglas te zien in de 2013 versie van Romeo & Juliet met onder andere Hailee Steinfield en Ed Westwick. Douglas speelde de rol van Romeo. Hmmm…. Douglas, will you be our Romeo?


Douglas op de rode loper met Romeo & Juliet tegenspeelster Hailee Steinfeld | Bron beeld: Reporters

En dan natuurlijk de belangrijkste vraag (ha ha), is Douglas single of heeft hij een vriendin? Voor zover wij weten is Douglas op dit moment single. Twee jaar was hij samen met de Britse actrice Vanessa Kirby, maar in oktober 2013 verbraken zij hun relatie. Eind 2013 waren er roddels dat Taylor Swift haar pijlen op Douglas gericht had, de twee waren samen gespot tijdens een pubdate in Londen. Taylor zou Douglas aan de haak willen slaan om Harry een hak te zetten, wij vinden dit ietwat ver gezocht en denken dat de date een andere verklaring heeft. Taylor is namelijk heel goed bevriend met Hailee Steinfeild, de actrice waarmee Douglas samen speelde in Romeo & Juliet, wij denken dat Taylor op die manier in contact is gekomen met Douglas. Of de twee een romantische link hebben? Only time (en paparazzi foto's) will tell..

Weetjes:

– Douglas is dyslectisch en moest op school drie keer zo hard zijn best doen omdat lezen voor hem erg lastig was. 

– Douglas' bijnaam is 'Doug'.

– Douglas is 1.85m.

– Douglas woont samen met zijn oudere zus, Abigail, in Londen.

– Douglas is het gezicht van Burberry.

– Douglas speelt trompet.

– Douglas houdt ervan actief bezig te zijn en geniet het meest van fietsen, skiën, paardrijden en rugby.


Douglas Booth in GQ Magazine

Kenden jullie Douglas Booth al? Vinden jullie hem ook zo'n 'mooie man'?

Pin je favoriete Douglas Booth foto in Pinbook