Fashion

DYANNE+ collectie

Volslanke vrouwen worden consequent genegeerd door de confectie-industrie. Tenminste, dat blijkt uit een onderzoek dat C&A heeft gehouden. Meer dan 1000 vrouwen (ruim 500 onder maat 44 en 500 erboven) gaven hun mening op vragen over uiterlijk, garderobe en styling.
Wat blijkt? De vollere vrouw winkelt minder, voelt zich onbegrepen door modemerken en stylisten en kijkt jaloers naar het kledingaanbod voor vrouwen met kleinere maten. Ze vindt het moeilijk om modieuze en betaalbare mode-items te vinden in haar maat.

 Met een maatje meer is shoppen minder leuk. De helft van de vrouwen met een grotere maat geeft aan voldoening te halen uit winkelen, tegenover 70% bij vrouwen met een kleiner maatje. De volslanke vrouw winkelt dan ook minder vaak: een kwart zelfs maar eens in het half jaar.
Opvallend: hoewel ze duidelijk minder winkelen, besteden volslanke vrouwen ongeveer net zo veel geld aan het kopen van kleding als vrouwen met een maatje minder. Van de jongere vrouwen met grote maten (15-34 jaar) vindt bijna driekwart van de ondervraagden het kledingaanbod onder de maat.

Daarom komt C&A met een nieuwe plus-size lijn als onderdeel van de DYANNE collectie van Dyanne Beekman. De DYANNE+ collectie is speciaal voor maat 44 t/m maat 58 en bestaat uit basics met mooie, soepelvallende stoffen voor een betaalbare prijs.

De DYANNE+ ligt nu in de C&A winkels!