Fashion

Twenty8Twelve

Ik las laatst dat Sienna Miller’s Twenty8Twelve een van de beste celebrity kledinglijnen is. Dit mede doordat ze de lijn samen met haar zus Savannah maakt, die mode heeft gestudeerd en onder andere voor Alexander McQueen heeft gewerkt. Tijd dus voor een artikel over de kledinglijn van dit modieuze duo.

Twenty8Twelve is vernoemd naar de verjaardag van Sienna. Na tweeënhalf jaar voorbereiding, Sienna’s filmprojecten zaten in de weg, kwam in juli 2007 dan eindelijk de eerste collectie uit. De modewereld was blij verrast. De kleding bleek mooi, modieus en van goede kwaliteit. De kledinglijn wordt financieel gesponsord door Pepe Jeans.

Net zoals hun levens, is hun stijl ook anders. Savannah woont met haar man, zoon en stiefzoon op het platteland. Sienna is zoals bekend een actrice die de wereld over reist. Savannah heeft een wat romantische en zachte stijl. Sienna is meer ‘edgy’. Maar die mix maakt hun ontwerpen tot wat ze zijn.

Hun winkel is in Londen, maar de kledinglijn is ook te krijgen op sites als Asos.com en My-wardrobe.com. Ook in Nederland beginnen ze meer voet aan de grond te krijgen. Naast een aantal boetiekjes, heeft De Bijenkorf sinds kort ook kleding van Twenty8Twelve. De kleding is alleen niet heel goedkoop, de prijs van een shirt begint bijvoorbeeld bij de 80 euro.

Sienna en haar zus Savannah

Sienna in kleding van Twenty8Twelve

Reese Witherspoon in de Londense winkel van Twenty8Twelve.

Kate Bosworth in een jasje van Twenty8Twelve

Een overzichtje van de kledingstijl van Twenty8Twelve:

Door Arancha