Fashion

Jimmy Choo

Jullie zijn er allemaal wel van op de hoogte dat één van de drie heiligen uit de schoenenwereld (Jimmy, Manolo en Louboutin) eind dit jaar een collectie uitbrengt met de H&M. Dit is uiteraard Jimmy Choo.

Bij mij ligt de slaapzak al klaar. Tijd om eens een vergrootglas te richten op het beroemde schoenenmerk, en te kijken naar de pareltjes en de geschiedenis achter het merk.

Links Jimmy Choo

De geschiedenis:
Jimmy Choo werd geboren als Jimmy Choo Yeang Keat in Penang in Maleisië. Zijn familie had al een geschiedenis als schoenmakers. Hij maakte zijn eerste schoen toen hij pas elf jaar oud was! Hij studeerde in Londen onder andere aan de London College of Fashion. Na zijn studie begon hij zijn merk in het East End van Londen. In 1996 werd het merk gelanceerd. Dit gebeurde doordat de accessoires editor van Vogue, Tamara Mellon, hem een handje hielp, en hem onder andere aan goede fabrieken hielp voor het produceren van zijn schoenen. Jimmy Choo is vooral bekend vanwege het feit dat al zijn schoenen handgemaakt zijn; ook schijnt hij enorm op details te letten.

Tegenwoordig is de schoenenlijn uitgebreid met tassen en andere accessoires, zoals zonnebrillen. Jimmy ontwerpt zelf nog amper voor het merk; in april 2001 verkocht hij de helft van zijn aandelen in het bedrijf (voor 10 miljoen!). Hij denkt nog wel mee over de exclusieve Jimmy Choo Couture lijn, maar de rest wordt allemaal gedaan door Tamara Mellon. Zij is nu ook echt het gezicht van het merk.

De schoenen:

Een paar sandaaltjes met diamantjes

Gouden metallic open hakken

Zijn deze blauwe hakken geen juweeltjes, letterlijk?

Voor de rijke dames met lef: Leren sexy gladiatorhakken.

De meeste hakken kosten rond de zeshonderd dollar (slik).

De tassen:

De Jimmy Choo Riki.

De Jimmy Choo Alex Shoulderbag. Beiden tassen kosten meer dan tweeduizend dollar.

Dus, wat vind jij? Word je al warm van het idee dat Jimmy Choo een collectie gaat ontwerpen voor de H&M of kan het je weinig schelen?

Door Milou van Roon